Încurajarea repatrierii cetăţenilor români din străinătate

start up
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Oportunitate de finanţare destinată românilor din diaspora, prin programul Diaspora Start-up, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României.
Programul facilitează accesul românilor din străinătate la finanţări nerambursabile, având că finalitate înfiinţarea unor firme noi în România, asigurarea funcţionării acestora şi crearea de noi locuri de muncă, cu obiectivul general de încurajare a repatrierii cetăţenilor români din străinătate.

Fiecare beneficiar al acestor fonduri poate primi un ajutor de minimis în valoare de 40.000 EUR şi are acces gratuit la instruire şi consultanţă pentru spriinirea înfiinţării şi funcţionării afacerii în perioada de start-up.

Accesul la finanţare se realizează prin intermediul unui proiect care va fi implementat de un consorţiu de organizaţii ale mediului de afaceri din Cluj, Arad şi Iaşi, asociaţii patronale, organizate statutar în conformitate cu Legea Dialogului Social nr. 62/2011, membre ale Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Consorţiul este constituit din Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj (lider), alături de Patronatul Judeţean al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Iaşi şi Asociaţia Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – Filiala Arad, având o experienţă de peste 27 de ani de activitate de susţinere a mediului de afaceri, derulată în 30 de proiecte de susţinere a antreprenoriatului şi a mediului de afaceri, inclusiv prin gestionarea de scheme de fnantare de minimis. Acţionăm în interesul întreprinzătorilor români în diverse organisme şi comitete naţionale guvernamentale, regionale şi locale, fiind implicaţi în iniţiative legislative, dialog social, în acţiuni reprezentare şi promovare a dezvoltării mediului de afaceri la nivel naţional şi internaţional.

Pe această cale, va invităm la o cooperare în interesul posibililor întreprinzători români din diaspora, pentru a asigura informarea corectă şi a facilita accesul acestora la oportunitatea de finanţare menţionată.

Mai multe detalii sunt prezentate in urmatoarele documente de informare:

– Fişa de informare generală
– Fişa de prezentare a criteriilor de eligibilitate ale participanţilor
– Fişa de cu informaţii despre criteriile de eligibilitate ale afacerilor finanţate şi ale costurilor
– Formular de inscriere preliminara

Detalii la zi despre lansarea oportunităţii de finanţare pot fi obţinute la adresa web:

www.apm.ro/website/diaspora-start-up .
Am aprecia dacă aţi putea să ne comunicaţi interesul dvs. potenţial legat de organizarea în parteneriat a unor acțiuni de informare pentru beneficiari potenţiali.

Pentru mai multe detalii va stăm la dispoziţie la următoarele coordonate de contact:  Cristina Păcurar, Tel: +40-732401142 (Luni -Vineri, interval orar 09.00 – 15.00), Email cristina.pă[email protected]

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •