INEDIT: a reușit să salveze viața unui fluture rănit prin efectuarea unui transplant complex de aripi

Un voluntar activist pentru animale sălbatice a reușit să salveze viața unui fluture rănit prin efectuarea unui transplant complex de aripi.

Katie Van Blaricum, în vârstă de 36 de ani, spune că a observat pentru prima dată un fluture monarh cu o bucată lipsă de aripa în timp ce lucra în grădina zoologică locală.

Ea a decis imediat să încerce să repare aripa deteriorată, de teamă că aceasta va duce la o moarte timpurie pentru insectă.

„Am ajutat zoo să eticheteze fluturii când o doamnă a venit la mine și mi-a spus că unul dintre ei are o aripă ruptă și a spus că ar trebui să îl pună la congelator”, a explicat Van Blaricum. „Am reparat deja o aripă în trecut, m-a rugat să o ajut, așa că am luat acasă cu mine fluturele.”

Înarmat cu o farfurie de sticlă, bandă adezivă și bolduri, Van Blaricum s-a apucat de treabă și a reușit să țină fluturele suficient de mult pentru a lipi o bucată de aripi luată de la un fluture mort.

Van Blaricum, care provine din Kansas, lucrează de obicei cu fluturi morți prin intermediul afacerilor sale de bijuterii și foto numită Insect Art.

„Am acasă mulți fluturi morți, așa că am avut multe opțiuni de unde să aleg. Am reușit să găsesc unul cu aceeași dimensiune și formă care să funcționeze”, spune Van Blaricum.

Fluturilor le pot fi încetinite condițiile vitale puțin dacă îi pui la frigider, dar nu pentru o perioadă lungă de timp, așa că am pus niște farfurii de sticlă deasupra pentru a le păstra în poziție.”

„Am tăiat partea spartă a aripii și am lipit cealaltă aripă care provenea de la un fluture Graphium. Apoi l-am ținut câteva secunde.”

Un fluture are patru aripi; două aripi frontale și două aripi din spate care sunt atașate de segmente care folosesc mușchii săi pentru a mișca aripile în sus și în jos.

După reparația sa rapidă și eficientă a aripii stânga jos al fluturelui, Van Blaricum l-a lăsat să plece după câteva zile de recuperare și a privit cu uimire în timp ce zbura printre copaci.

„A fost cam furtunoasă vremea câteva zile, așa că am ales să-l păstrez în weekend două-trei zile și l-am hrănit astfel încât să fie gata să zboare din nou”, și-a amintit el.

„Când am ieșit în cele din urmă, a zburat peste copaci și a folosit vântul pentru a-l ajuta să zboare.”

În ciuda găsirii unei paralele între transplantul de aripi și activitatea lui Insect Art, Van Blaricum afirmă că cele două practici nu sunt deloc similare.

„Am mii de insecte moarte în subsol, dar cele două activități nu se conectează cu nimic”, a spus el. „Insectele pe care le folosesc provin din fermele de insecte unde sunt crescute special pentru acest proces, nu sunt luate din natură și nu afectăm populația sălbatică”.

Femeia care a găsit fluturele merită felicitată pentru că astfel, a salvat fluturele rănit, ducându-l la omul cu fluturi, care acum merită să i se spună și omul care repară fluturi și acesta reparându-i aripa pentru a îl ajuta să zboare din nou…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.