„INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!” – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu mai multe instituții publice din România, a lansat astăzi, la Palatul Victoria, Campania Națională „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!” .

Această inițiativă își propune informarea cetățenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României .

„Considerăm că un cetățean informat este un cetățean câștigat, întrucât are la dispoziție instrumentele necesare pentru a face față situațiilor dificile și pentru că este echipat cu informația care îi poate salva viața în caz de necesitate, prin solicitarea sprijinului autorităților competente din România și din țara de rezidență. Am inițiat această campanie ca urmare a identificării unor situații vulnerabile în care se găsesc concetățenii noștri și în urma numeroaselor probleme care mi-au fost prezentate în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanții comunităților românești de peste hotare. Mulțumesc doamnei prim-ministru pentru susținerea acordată acestei campanii, mulțumesc colegilor de la celelalte ministere pentru disponibilitatea și implicarea lor în materializarea acesteia și mulțumesc tuturor instituțiilor care ne-au oferit tot sprijinul. Nu în ultimul rând, mulțumesc mass-media din România și din afara granițelor pentru interesul față de aceste demersuri și vin la dumneavoastră cu rugămintea de a promova această campanie în așa fel încât ea să ajungă la câți mai mulți români”, a subliniat Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.

Proiectul se va derula în două etape, prima în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua în perioada septembrie-octombrie, destinată persoanelor adulte.

Campania se va desfășura la nivelul celor 41 de județe ale României și începe efectiv pe data de 10 mai 2018, la Aula Magna „Nicolae Constantinescu”, Facultatea de Horticultură, campusul Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Blvd. Marasti nr.59, între orele 9h-12h. Prima activitate este dedicată tinerilor din București-Ilfov, care vor avea oportunitatea de a se întâlni cu secretarul de stat Lilla Debelka de la MRP, cu subsecretarul de stat Victor Ionescu, precum și cu reprezentanți ai autorităților locale.

La evenimentul de lansare au participat Prim-ministrul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, ministrul educației naționale, Valentin Popa, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, ministrul tineretului și sportului, Ioana Bran, secretarul de stat, Daniela Barbu, de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Primarul Municipiului București, Gabriela Firea, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, Gabriela Coman, și directorul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Maximilian-Axel Nicolae.

Instituţiile partenere ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în desfăşurarea campaniei menţionate sunt: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.

http://www.mprp.gov.ro/web/mrp-a-lansat-campania-nationala-informare-acasa-siguranta-in-lume/

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •