Informați-vă temeinic înainte să vă lăsați pe mâna chirurgilor, iată și de ce

Cine merge la medic și-i cere acestuia să-i prezinte diploma? Nimeni. Astfel, oricine se poate da drept medic. În Italia, la Varese, a fost descoperit un chirurg estetic fals:  opera pe birou!

Nu avea diplomă de absolvire a facultății de medicină iar până acum câțiva ani a fost un obișnuit agent imobiliar.

Practica liposucția,  injecta botox,  îndepărta chisturile. La fel ca un adevărat chirurg estetic, deși nu avea o diplomă valabilă și, până în 2014, fusese un simplu agent imobiliar. Descoperit în urma reclamației unei paciente, chirurgul fals lucra abuziv servind pacientele din regiunile Piemont și Lombardia. El își primea pacienții la domiciliu, la Varese, operându-le chiar pe biroul său ori, uneori, chiar oferea servicii de îngrijire la domiciliul pacientului.
Din „cabinetul“ lui au fost confiscate de către Garda de Finanțe, bisturiuri, foarfeci și seringi chirurgicale, dar mai ales multe medicamente specifice, de la Botox la acid hialuronic. Falsul chirurg își racola pacientele printr-o rețea de contacte în cadrul sectorului de produse farmaceutice.

Activitatea sa abuzivă a fost descoperită prin plângerea unei paciente care a avut hematom facial după o „operație”. Omul ar fi executat o liposucție chiar și unei femei cu probleme cardiace.

În cursul anchetei, s-a constatat că fostul agent imobiliar ar fi urmat totuși ceva cursuri de medicină în străinătate și ar fi obținut chiar o diplomă dar care, în Italia, nu are validitate.