Inițiativă fără precedent, festivalurile de film de top din lume se reunesc pentru un eveniment care va fi difuzat pe YouTube

Cu o inițiativă fără precedent, festivalurile de film de top din lume se reunesc pentru un eveniment care va fi difuzat pe YouTube.

„We Are One: A Global Film Festival” reunește Festivalul Internațional de Film de la Veneția, Festivalul de Film de la Cannes, Festivalul de Film de la Berlin, Festivalul de Film Tribeca, Festivalul Internațional de Film de la Toronto, Festivalul de Film Sundance și multe altele…

…începând cu 29 mai, până la 7 iunie complet gratuit, vor oferi publicului de acasă posibilitatea de a viziona filme, scurtmetraje, documentare și mese rotunde prevăzute în programele lor respective, din păcate, anulate din cauza pandemiei, în măsura în care este puțin probabil să lanseze filmele, cel mai popular în acest fel.

Mai mult, în acest moment festivalul de la Veneția rămâne confirmat între 2 și 12 septembrie, în timp ce festivalul de la Cannes caută „forme noi”.

Mega festival a fost organizat de Tribeca Enterprises din New York, platforma creată în 2003 de Robert De Niro și Jane Rosenthal și care, printre altele, produce și Festivalul de Film Tribeca.

Momentan, un calendar sau lista filmelor viitoare nu au fost încă lansate. Fiecare festival va fi responsabil pentru conținutul său.

În ceea ce privește concertul de acasă (One World, Together at Home) organizat de Lady Gaga, We Are One: A Global Film Festival va demara și o strângere de fonduri pentru fondul Covid-19, care va merge în favoarea Organizației Mondiale a Sănătății și alte entități din întreaga lume.

Festivalurile de film se reunesc pentru evenimentul online YouTube
„Întreaga lume trebuie vindecată chiar acum”

Toate marile festivaluri de film, de la Cannes la Veneția, se adună pentru un eveniment special online.

We Are One: Un festival de film global va fi găzduit pe YouTube și include contribuții de la 20 de internaționali, precum Berlin, Toronto, BFI London, Tribeca, Mumbai și Sundance.

Robert De Niro și Jane Rosenthal, care au co-fondat Festivalul de Film Tribeca din New York, au avut ideea de a găzdui un eveniment online după ce a fost forțată să anuleze festivalul din acest an.

„Adesea vorbim despre rolul extraordinar de puternic al filmului în inspirarea și unirea oamenilor peste granițe și diferențe pentru a ajuta la vindecarea lumii”, a spus Rosenthal, relatează BBC.

„Întreaga lume trebuie vindecată chiar acum.”

Evenimentul va putea fi urmărit gratuit pe 29 mai și include filme, scurtmetraje, documentare, muzică și conversații, cu un program complet care va fi publicat mai aproape de moment.

Festivalul de film de la Cannes a fost amânat luna trecută din cauza restricțiilor actuale; președintele său Pierre Lescure și delegatul general Thierry Frémaux declară că sunt „mândri” de a fi implicați în evenimentul online.

„Suntem mândri să ne alăturăm festivalurilor partenerilor noștri pentru a evidenția filme și talente cu adevărat extraordinare, permițând publicului să experimenteze atât nuanțele povestirii din întreaga lume, cât și personalitățile artistice ale fiecărui festival”, au explicat ei.

Festivalurile anuale din Toronto, Veneția și Londra sunt așteptate să continue în toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.