Înmormântarea șeicului Khalid bin Sultan al Qasimi, de 39 de ani, găsit mort la Londra

O înmormântare a avut loc ieri, miercuri pentru fiul unui șeic influent din Emiratele Arabe Unite, după ce a fost găsit mort în mod suspect în apartamentul său din Londra, luni, în urma unei presupuse petreceri cu droguri.

Înmormântarea șeicului Khalid bin Sultan al Qasimi, de 39 de ani, a atras zeci de mii de oameni în orașul Sharjah, un oraș condus de tatăl său.

Sheikh Dr. Sultan bin Muhammad al Qasimi a fost văzut rugându-se în Moscheea regelui Faisal. Acesta este al doilea copil pe care a fost nevoit să-l îngroape, celălalt fiu murind în 1999.

Participanții au intrat în moschee în tăcere, în timp ce figuri proeminente, inclusiv din alte state și înalți oficiali guvernamentali, au avut o intrare separată.

Prințul a fost găsit mort de către personalul casei lui  din Knightsbridge, luni dimineață.

Deși cauza decesului nu a fost încă definitiv confirmată și poliția a refuzat să comenteze, o sursă a spus: „se pare că a fost o petrecere unde unii invitați au fost drogați și au avut loc orgii sexuale.”

Se suspectează că Sheikh Khalid ar fi putut muri ca urmare a drogurilor. Pe lângă ancheta poliției, s-a ordonat o anchetă internă urgentă, iar personalului i s-a ordonat să rămână în silenzio stampa.

După ceremonia funerară, corpul bărbatului a fost îngropat într-un mormânt anonim la cimitirul Al Jubail.

Saeed Al Kaabi, care conduce Consiliul educațional Sharjah, a declarat: „scena la care am fost martori astăzi, în timpul înmormântării, reflectă unitatea poporului din Emiratele Arabe Unite. Emiratele și expatriații au participat la înmormântări cu miile.

„Sheikh Khalid a fost un frate pentru noi toți, cei care au  lucrat cu el la Consiliul executiv al Sharjah știu asta. El a fost cunoscut pentru modestia și dedicația sa”.

„Cerem Atotputernicul Allah să-i odihnească sufletul în pace și să dea familiei sale puterea și tăria de a îndura această pierdere tragică.”

Trei zile de doliu național au fost anunțate în Emiratele Arabe Unite, cu steaguri la jumătate de catarg.

Mulți oameni, pe rețelele de socializare, și-au oferit condoleanțele și tributul șeicului Khalid, care a părăsit țara timpuriu și s-a stabilit în Anglia la o vârstă fragedă, frecventând școala Tonbridge din Kent și University College din Londra, înainte de a obține o diplomă în arhitectura de la National School of Achitecture.

În 2008 a lansat eticheta în moda masculină, Qasimi Homme, deschizând magazine în prestigioasa zonă Soho din Londra, hainele create erau prezente în săptămânile modei din întreaga lume.

Firma cu brandului său a postat un tribut marți, anunțându-și moartea neașteptată. „Este o mare tristețe, Khalid al Qasimi a murit subit la 1 iulie 2019″

”Khalid a fost lăudat pentru tenacitatea sa ân chestiunile privind Orientul Mijlociu și relația sa, uneori tensionată cu Occidentul, un subiect foarte aproape de inima și educația sa.”

”Lumea designului a pierdut un mare filozof și un artist și cerem ca intimitatea familiei, a echipei și a mărcii să fie respectată în acest moment dificil.” se mai spune în anunțul firmei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.