Insomnia – tratamente naturale pe care le avem la îndemână

tratarea insomniei

Dintre toate elementele nutritive ale alimentelor, vitamina B are o importanțădeosebităîn tratarea insomniei, fiindvitală pentru o dezvoltare sănătoasă a sistemului nervos. Organismul care are carenţe de vitamina B pentru o perioadamailungă de timp nu sevaputearelaxa, iar pacientul nu vaputea adormi în mod natural. Surse bogate înaceastăvitaminasunt cerealele integrale şi nucile.

Salata verde
Salata verde conţine o substanţăcare induce somnul, numită „lectucarium”. Datorităcalităţilorsale sedative, salata este extrem de importantăîn tratamentul împotriva insomniei. Suculacestei legume a fost asemănat, în ceea ce priveşte efectul, cu acţiuneasedativă a opiului, fără a avea însă efectul excitant al acestui drog.

Seminţele de salată verde, folosite pentru prepararea unui decoct, îşi aduc şi ele aportul în combaterea insomniei – fierbe o lingură de seminţeînjumătate de litru de apă, pânăcândcompoziţia scade la o treime.

Laptele
Pentru persoanele caresuferă de insomnie, este indicat următorul tratament zilnic – un pahar de lapte îndulcit cu miere, consumat înainte de culcare. Laptele acţioneazăca tonic şi sedativ.
De asemenea, extrem de eficient înluptaîmpotriva insomniei este și îţi masezi tălpile picioarelor cu lapte cald.

Brânza dulce de vacă
Brânza dulce de vacă este la fel de eficientăca oricare dintre tratamentele menţionate anterior – pacientul trebuie îşi maseze tâmplele cu acest aliment care induce somnul.

Seminţele de anason
Ceaiul dinseminţe de anason este calmant şiajută insomniacii treacăpeste noaptea grea. Fierbe 375 ml de apăîntr-un ibric, dupăcareadaugă o linguriţă cu seminţe de anason. Timp de 15 minute, acoperă ibricul cu un capac. Strecoară ceaiul şiconsumă-l fierbinte sau cald. Poţiîndulci ceaiul cu miere sauîlpoţiîmbunătăţi cu lapte dulce, fierbinte. Acest ceai sebeadupă fiecare masăsauînainte de a merge la culcare.

Mierea
Mierea are acţiunehipnoticăşi induce un somn profund. Toarnădouălinguriţe cu miere într-o canămare cu apăşibea acest amestec înainte de culcare. În general, copiii adorm foarte repede după ce au consumat miere.

Rauwolfia
Rauwolfia este o plantăoriginarădin India şi Asia, fiindfolosităînmedicinapopulară pentru combaterea insomniei – este eficientăca sedativ. Acţiuneahipnotică a acestei plante este cunoscutăîncădin antichitate. Primadoză de Rauwolfia îiva permite pacientului adoarmăfără probleme.
Pudradinrădăcina de Rauwolfia, în cantitate de 0.25 g pânăla 0.5 g, poate fiadministrată pacientului încombinaţie cu un alt condiment, cum ar finucşoară, asigurându-i acestuia un somn odihnitor o noapte întreagă. În cazul încareboală este cronică, este necesară administrarea unei doze de 0.25 g de două ori pe zi, dimineaţaşiseara, înainte de culcare.

Exerciţiile fizice regulate din timpul zilei, precum şi cele de seară, efectuate înainte de culcare, îţiasigura orele de odihnă necesare. În cele maimulte cazuri de insomnie, yoga este de ajutor, deoarece conferă pacientului relaxarea fizicăşimentală de care are nevoie, îndepărtându-l de grijile şi problemele cotidiene.

Insomnia este un efort comun de eliminare a tuturor factorilor caredetermină stresul şi, implicit, lipsa somnului. Pentru a reuşi acest lucru, nu uita de activităţile sportive, de metodele de relaxare şi tehnicile de meditaţiecarese pot dovedi de un real ajutor în acest sens.

Cultivăţiarta de a face lucrurile pe îndelete, în special activităţi cum ar fimâncatul, plimbatul şidiscuţiile purtate cu persoanele din jurul tău. De asemenea, extrem de important este limitezi ziua de lucru la 8-9 ore pe zi, timp de 5 zile pe săptămâna. Nu uitaîţigăseştisauîţiîntreţii o pasiune, un hobby – petrece câteva ore pe zi cu acest lucru, relaxânduteşisimţindute bine. Încă un punct pe listata: evităîţiimpuiţeluri nerealiste. Sursa:sanatatea.com

Articolul precedentTurneul de tenis de la Roma, Internazionali BNL d’Italia
Articolul următorMamografia – o analiză extrem de importantă
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno