Întâlnirea mea cu Rot de pe planeta Rotondia

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sunt în vacanţa de vară. Plec să fac o tură de cartier cu bicicleta. Este cald iar razele soarelui mângâie blând copacii. Trec de magazinul de îngheţată şi văd pe stradă o minge frumos colorată. Mă uit şi nu văd pe nimeni în preajmă. Nu ştiu cine a pierdut-o. O iau în mână şi văd că este o minge dintr-un material tare, de plastic, colorată în nuanţele curcubeului şi are cinci găuri. Nu am mai văzut aşa ceva niciodată. Găurile nu sunt mari, dar sunt perfect rotunde şi aşezate interesant. Mă gândesc să bag un deget într-o gaură ca să îmi dau seama ce poate fi acolo. Imediat ce pun degetul în gaură se aude un sunet şi deodată mingea începe să se învârtă în aer şi din găuri apare un cap mic, două mâini şi două picioare, diferite oarecum de ale noastre. 

– Hei! Mă doare dacă mă loveşti la picior! Se aude un glas mic şi nervos. Deschide ochii! Nu are de ce să îţi fie frică, hai deschide-i!

În faţa mea, din minge, a apărut un omuleţ care arăta foarte ciudat. Plutea în aer în faţa mea şi îmi părea foarte mic. Era şi foarte trist.

– Cine eşti tu şi cum ai ajuns aici? îl întreb eu. Te-am găsit în mijlocul străzii.

– Mă numesc Rot şi vin de pe planeta Rotondia.

– Eu sunt Alexia. Planeta Rotondia? Unde o mai fi şi asta? Nu am auzit de ea.

El ridică un deget în sus şi îmi arată că este de acolo.

– În cer? Acolo locuieşti?

– Da. Rotondia este casa mea. M-am jucat din greşeală cu aparatul de teleportat din casă şi am ajuns aici pe pământ. Noi ştim totul despre voi oamenii şi ne place planeta voastră atât de albastră şi frumoasă, dar nu putem trăi aici din cauză că uneori este frig iar noi nu rezistăm decât la temperaturi de peste 25 de grade de-ale voastre. Te rog să mă ajuţi să ajung înapoi acasă! 

– Dar eu nu ştiu cum să te teleportez acasă la tine!

– Ştiu eu! Chiar la parterul blocului tău este o antenă mare. Dacă mă ridici în dreptul cupolei antenei, eu voi emite un semnal şi părinţii mei vor veni să mă ia.

Am pornit în goană cu bicicleta şi când l-am ridicat pe Rot în dreptul antenei am văzut cum o rază portocalie pleacă din capul lui în sus spre cer. Imediat o minge uriaşă în culorile curcubeului a apărut foarte sus pe cer şi l-a ridicat încet pe Rot spre ea ducându-l acasă. Am rămas uimită în faţa blocului. Nu aş vrea să fiu în locul lui, cred că părinţii l-au certat foarte tare. Ce întâmplare!

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •