Întărirea continuă a imunității mai importantă decât vaccinul anti-Covid!

În era chimizării excesive a tot ceea ce consumăm, a mediului extrem de poluat, mai putem vorbi de imunitate?

Având în vedere faptul că parcurgem un sezon de gripă diferit, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a ne modifica dieta, astfel încât să ne poată stimula sistemul imunitar…

Ar fi patru micro-nutrienți care s-au dovedit a rezolva cumva problema imunității.

Trebuie să recunoaștem totuși că purtatul măștilor de frica virusului corona ne-a protejat masiv și de alte pericole: gripa sezonieră, poluarea urbană și altele.

În timp ce mulți oameni așteaptă ca pandemia SARS-CoV-2 să fie eradicată cu un vaccin, cum ar fi Pfizer, care a raportat rate de eficacitate de peste 95%

…sunt disponibile astăzi măsuri preventive mai practice pentru a se evita bolile sezoniere, sub formă de micronutrienți precum: resveratrol, zinc, vitamina D și probiotice, care pot îmbunătăți sănătatea și ne vor proteja de răceli.

Zincul, un mineral administrat sub formă de tablete poate reduce riscul bolilor de iarnă cu 33-40%.

…În timp ce alți nutrienți precum quercetina, fisetina și luteolina, care sunt flavonoide găsite în plante, se pot lega de proteinele ​​SARS-CoV-1 și SARS-CoV-2 de vârf și le pot împiedica să pătrundă în celulele noastre.

Unele celule au demonstrat imunitate încrucișată sau au amintiri genetice de imunitate la SARS-CoV-1, declarată o pandemie în 2003 în China, care s-a dovedit la unii pacienți că luptă eficient împotriva COVID-19.

Nutrienții precum zincul și luteolina acționează similar cu celulele imune, iar administrarea acestor suplimente ne poate ajuta nu numai dacă intrăm în contact cu  COVID-19, ci și cu alte influențe sezoniere care vin în acest anotimp.

Iată câțiva alți compuși care s-au dovedit a ajuta la scurtarea duratei gripei și la prevenirea infecțiilor:

Vitamina D

Deși există cu siguranță oameni care nu se vor simți complet în siguranță până când nu se va produce un vaccin, s-a demonstrat incontestabil că vitamina D reduce infecțiile acute ale tractului respirator, inclusiv COVID-19.

Acest lucru a fost examinat în numeroase studii și unele meta-analize au generat o reducere medie a riscului de aproximativ 10% pentru cei cu niveluri normale de vitamina D și o reducere a riscului de 50% pentru cei cu deficiență.

Deficitul de vitamina D este deja implicat în multe tipuri diferite de infecții și unul dintre cei mai prodigioși redactori de articole despre sănătatea sportivilor a constatat recent că deficiența de vitamina D îi face mai vulnerabili la tipuri de infecții în orice perioadă a anului.

Într-adevăr, în era COVID-19 a apărut o ipoteză care a demonstrat rate de mortalitate incredibil de ridicate la populațiile cu deficit de vitamina D, precum Indonezia și Filipine.

Metabolitul circulant al vitaminei D, 25-hidroxivitamina D, „susține inducerea peptidelor anti-microbiene ca răspuns la stimuli virali și bacterieni”, se citește în rezumatul unei meta-analize a peste 25 de articole de specialitate.

Majoritatea vitaminei D provine de la Soare, dar există multe alimente îmbogățite cu vitamina D sau care provin în mod natural, cum ar fi laptele, gălbenușurile de ou, somonul, sardinele, conservele de ton sau uleiul din ficat de cod.

Dacă nu consumați aceste alimente, un supliment zilnic ar putea fi calea de urmat. Recent, Clinica Mayo a descoperit că până la 10.000 UI de vitamina D este suficientă.

Zinc

Zincul ne protejează corpul blocând replicarea virușilor cu care suntem infectați.

ARN polimeraza, o enzimă utilizată de viruși pentru a induce celulele noastre să reproducă proteinele virale, este blocată de zinc.

De asemenea, s-a descoperit recent că deficitul de zinc are ca rezultat o producție mică sau deloc de celule imune, cum ar fi celulele T.

Celulele T ucigașe și helper s-au dovedit a fi capabile să identifice COVID-19, deci o reducere sau o disfuncție în reglarea și producția lor ar putea face o persoană mai vulnerabilă la coronavirusuri, indiferent dacă este de tip nou sau sezonier.

O pastilă de zinc de 75 mg poate ajuta cu o creștere de 33-40% a timpului de recuperare a persoanelor care suferă de răceli sezoniere.

Prin urmare, un supliment ar putea fi luat la nevoie, în special pentru vegetarieni, deoarece sursele dietetice de zinc tind să fie în primul rând carne, stridiile fiind cea mai bogată sursă.

Probiotice și alimente vegetale

Domeniul cercetării microbiomului uman este în plină expansiune, specialiștii folosind seturi de date stabilite pentru a verifica bolile, tulburările și tendințele de toate gradele.

Lucrarea științifică despre Human Microbiome a creat cel mai mare set de date din lume, genetic și cultural, pentru studierea microbiomului uman, iar o căutare a probioticelor pe pagina lor de lucru publicată relevă tot felul de cercetări.

Nu există prea multă literatură publicată cu privire la interacțiunea dintre microbiomul uman și virusurile asemănătoare gripei, totuși…

Alăturat administrării zincului și vitaminei D, este foarte ușor să vă schimbați dieta pentru a crea o astfel de imunitate.

Indiferent de dieta pe care au prescris-o, participanții care au consumat mai mult de 30 de tipuri diferite de plante pe săptămână au avut mai mulți microbiomi intestinali decât cei care au consumat 10 sau mai puține tipuri de plante pe săptămână.

Dieta ar putea include produse lactate crude, fermentate sau cultivate, cum ar fi chefirul, brânza crudă și laptele sau iaurtul de calitate, precum și legume murate, kimchi, varză murată.

Resveratrol

Câștigând multă popularitate ca supliment anti-îmbătrânire, resveratrolul care este un puternic antioxidant și ajută la suprimarea compușilor pro-inflamatori, cum ar fi IL-6 și TNF-alfa.

Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu în care persoanelor sănătoase li s-a administrat un curs de 6 săptămâni de 40 mg de resveratrol.

S-a observat că principalele sale mecanisme antivirale sunt stimulate prin inhibarea sintezei proteinelor virale, inhibarea diferitelor căi de transcripție și semnalizare și inhibarea expresiilor genetice legate de viral.

Un studiu a încercat să asocieze fitochimicale vegetale, cum ar fi flavonoidele, cu hidroxiclorochina aprobată de FDA, ca o modalitate de a opri mecanismul de andocare al COVID-19.

Resveratrolul a fost investigat deoarece s-a constatat că inhibă unul dintre ”verișorii” corona MERS ai COVID.

Studiul, totuși, a constatat că resveratrolul are un succes moderat, în timp ce luteolina și quercetina au un succes mare.

Din păcate, resveratrolul, față de vitamina D sau zincul, este dificil de consumat prin dietă.

Cunoscut pentru prezența sa în coaja strugurilor roșii, are o biodisponibilitate orală slabă și, în ciuda a ceea ce vă spune barmanul despre prezența sa în vinul roșu…

…ați muri mai degrabă din cauza intoxicării cu alcool înainte de a obține cantități benefice de resveratrol din consumul vinului.

Cu atât de mulți oameni care așteaptă un vaccin pentru a-i proteja de COVID-19 sau de gripa sezonieră obișnuită, care, fără îndoială, ar exacerba orice infecție cu noul coronavirus, nu a existat niciodată un moment mai bun de a aminti ceea ce a spus Hipocrate:

„Lasă ca hrana ta să fie medicamentul tău și medicamentul tău să fie hrana ta.”

Nu știm încă dacă putem avea încredere în produsele aflate pe piață, dacă ele chiar conțin ceea ce pretinde eticheta, așa că, pe cale naturală, prin alimentație corectă, putem rezolva orice chestiuni legată de imunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.