Interese străine: tensiunea interetnică – Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureș a fost vandalizat

vandalizare monument
gesturi inacceptabile

GESTURI INACCEPTABILE  care duc la conflicte între etnii. Dacă sunt minorități care solicită autonomie sau separtisme, soluția nu este naționalismul extremist și vandalizarea.

 


Publicitate:

În pas cu tehnologia, apasă aici să afli noutățile


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a deschis un dosar penal şi efectuează cercetări pentru identificarea persoanei sau persoanelor care, vineri seara, au vandalizat Monumentul Secuilor din Târgu Mureş, desenând pe acesta drapelul României, cu grafitti.

„La data de 05 februarie a.c, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

În fapt, la aceeaşi dată, în jurul orei 20.00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o secţiune a monumentului Secuilor Martiri, situat pe strada Secuilor Martiri, din municipiul Târgu Mureş, a fost vopsită în culorile roşu, galben şi albastru.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, în vederea identificării autorilor şi luării măsurilor legale, sub supravegherea unităţii de parchet competente”,

…a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş într-un comunicat de presă remis AGERPRES. Preluat de Știrile TVR.

Într-o postare pe site-ul propriu, UDMR a arătat că este regretabil că prin aceste manifestări se încearcă provocarea de conflicte între comunităţile române şi maghiare, la o lună şi jumătate după ce acestea şi-au unit forţele pentru viitorul municipiului Târgu Mureş.

UDMR a condamnat toate manifestările extremiste şi a cerut locuitorilor din Târgu Mureş ca, oricât de scandalos li s-ar părea gestul, să nu cedeze acestei provocării şi să nu se lase incitaţi.

Uniunea a precizat că a depus o plângere împotriva autorilor necunoscuţi, iar poliţiştii efectuează cercetări în acest sens.


N.R. Alimentarea unor tensiuni interetnice sunt opera unor puteri din afară, care au nevoie ca în orice țară unde ținta sunt resursele naturale, să fie oricând gata să izbucnească lupte civile.

Nicio faptă nu ar trebui tolerată, nici cele ale naționaliștilor xenofobi, nici ale minorităților care nu respectă legile țării, refuză învățarea limbii oficiale a statului căruia îi sunt cetățeni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.