Interesul ca românii să fie cât mai beți! – România …mangă!

Schimbări de atitudine, de comportament sau pur și simplu educația, o nouă morală, a determinat scăderea la nivel european a consumului de alcool. La noi pare că există interesul ca românii să fie cât mai beți! CUIVA îi convine de minune!

Se investește aproape deloc în educația anti-alcool, deși nu se mai bea în România ca acum 10-20 de ani, rămâne încă principala marfă solicitată în comerț.

România a avut, dintre statele europene, cea mai mare creştere a ponderii cheltuielilor cu băuturile alcoolice în totalul cheltuielilor cetăţenilor, în perioada 2007 – 2017, de la 2,3% la 2,7%, urmată de Portugalia (de la 1,1% la 1,4%), informează Eurostat.

Ponderea cheltuielilor a scăzut semnificativ în Bulgaria, de la 3% la 1,7%, Lituania (de la 4,7% la 4%) şi Finlanda, de la 3,3% la 2,8%.

În 2017 europenii au cheltuit 1,6% din totalul cheltuielilor de consum pe băuturi alcoolice, adică peste 130 de miliarde de euro, reprezentând 0,9% din PIB european şi peste 300 de euro pentru fiecare locuitor al UE (valoarea nu include băuturile vândute în restaurante şi hoteluri).

Alcoolul deţine cea mai mare pondere din totalul cheltuielilor în statele baltice – Estonia (5,2%), Letonia (4,9%) şi Lituania (4%), urmate de Polonia (3,5%), Cehia (3,3%) Ungaria (3%) şi Finlanda (2,8%). La capătul opus se află Spania (0,8%), Grecia şi Italia (0,9%), Germania, Austria şi Portugalia (1,4%). Potrivit mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.