Internetul nu înseamnă numai lucruri bune, ci şi o poartă deschisă către spionaj şi monitorizare

SPIONAJ INTERNET

„Vault 7”: Câteva metode de a ţine CIA departe de sufragerie

Dezvăluirile WikiLeaks demonstrează, încă o dată, că Internetul nu înseamnă numai lucruri bune, ci şi o poartă deschisă către spionaj şi monitorizare. Cum ţinem departe hackerii? Câteva metode cât de cât eficiente.

WikiLeaks a publicat, marți, detalii ale unui program de „hacking” desfășurat de CIA, prima dezvăluire dintr-o serie de șapte episoade în care sunt descrise practici ale serviciilor secrete americane. Platforma relevă că CIA și-a stabilit la consulatul american din Frankfurt o bază de operațiuni cibernetice şi susține că informaţiile publicate reprezintă „cea mai mare scurgere de documente confidențiale privind CIA publicată vreodată”.

Acestea oferă o imagine detaliată a metodelor folosite de serviciile secrete americane pentru a specula slăbiciunile sistemelor informatice. Din materialele prezentate de Wikileaks reiese că CIA poate pătrunde în smartphone-uri, computere şi alte aparate electronice. În acelaşi timp, cunoscuta platformă de dezvăluiri publică şi instrumentele necesare pentru astfel de acţiuni.

iPhone, Android, televizoare inteligente. Cam cât de inteligente? Citește integral un articol bine realizat și cu soluții cum să te ferești de hackeraj:DW