Întrevederea ambasadorului Bologan cu Primarul Romei, Virginia Raggi

Ambasadorul George Bologan a avut o întrevedere, la 13 martie 2017, cu Primarul Romei, Virginia Raggi. Întâlnirea s-a axat pe colaborarea în domeniul diplomației culturale și pe aspecte ce țin de comunitatea românească din Roma, având în vedere numărul mare de conaționali ce trăiesc în capitala Italiei.

Șeful misiunii diplomatice a exprimat recunoștința sa pentru colaborarea foarte bună dintre Ambasada României în Italia și Primăria Romei de-a lungul anilor și a propus o abordare pragmatică, bazată pe proiecte de interes comun, care să vină în sprijinul comunității românești. În context, George Bologan a exprimat importanța unei mai mari implicări a cetățenilor români în viața politică și administrativă a Romei, punct de vedere împărtășit și de Primarul Raggi. De asemenea, ambasadorul a propus reluarea acțiunilor de colaborare dintre primăriile București și Roma.

Rolul diplomației culturale pentru o mai bună cunoaștere reciprocă a fost evidențiat de ambele părți, având în vedere legăturile istorice profunde, dar și relația bilaterală excelentă pe plan economic și politic. Ambasadorul Bologan a subliniat faptul că apropierea culturală între cele două popoare facilitează integrarea cetățenilor români în Italia, iar Virginia Raggi a întărit importanța colaborării în domeniul cultural și transmiterea de mesaje pozitive. Discuțiile au adus de asemenea în atenție aniversarea Centenarului Marii Uniri în anul 2018, prilej cu care Primarul Romei a manifestat deschidere pentru organizarea unor manifestări culturale comun. Știre preluată de pe site-ul Ambasada României în Italia