Invazia SUA împotriva Iranului tot mai …iminentă…!

După ce au fost distruse Siria, Libia, Iraq, Afganistan, Egipt, și alte state, producând milioane de victime, producând consecințele migrației în masă, foametea și sărăcia, iată noua grijă a autoproclamatului jandarm al planetei:

O nouă (veche) scenă de război: IRAN – Statele Unite au trimis în zonă bombardiere și portavionul USS Abraham Lincoln – Americanii nu știu să trăiască fără conflicte în lume, faima și bogăția lor, producția, vânzarea și folosirea tehnicii militare. Visul american, astfel, este o minciună.

Tensiuni în creștere între SUA și Iran, după decizia Washingtonului de a suplimenta sancțiunile la adresa Teheranului. SUA au trimis în Orientul Mijlociu un portavion și bombardiere. Au acuzat Iranul de pregătirea unor atacuri iminente asupra forțelor americane. De cealaltă parte, Teheranul a anunțat suspendarea unor obligații ale sale prevăzute în Acordul nuclear încheiat cu marile puteri.

SUA au observat în ultimele săptămâni o escaladare a amenințărilor venite din partea Iranului. Au fost suplimentate sancțiunile economice la adresa Teheranului, iar șefii structurilor de forță și consilierii pentru securitate ai președintelui au avut o întâlnire la sediul CIA.

Orice atac la adresa intereselor SUA va provoca o replică decisivă și rapidă din partea Washingtonului, au avertizat oficiali americani.

Președintele Trump i-a îndemnat pe liderii iranieni să accepte negocieri pe tema programului nuclear.

Prezența militară americană în Orientul Mijlociu a fost întărită. În Qatar au fost trimise mai multe bombardiere strategice B52, iar în zonă va ajunge și grupul naval al portavionului USS Abraham Lincoln.

SUA s-au retras din Acordul nuclear anul trecut. Teheranul a avertizat marile puteri că suspendă unele obligații, din cauza noilor sancțiuni americane.

Teheranul a anunțat că ar putea relua producția de apă grea și de îmbogățire a uraniului dacă în termen de 60 de zile UE, Rusia și China nu găsesc o soluție să contracareze efectele efectele economice ale sancțiunilor americane.


De ce americanii au voie să producă, să dețină, să vândă și să folosească tehnologie militară nucleară iar alte popoare NU?

Când unim popoarele lumii și să instituim sancțiuni împotriva americanilor tocmai pentru același motiv pentru care impun ei sancțiuni altora?

Cine crede că un popor are dreptul la supremație în lume, se amăgește. Iată roadele, consecințele războaielor stârnite, alimentate, înarmate de către americani, le plătește întreaga umanitate.

Pacea înseamnă înlăturarea cauzelor conflictelor.  Nimeni nu își poate aroga rolul de gardian al planetei. SUA are obligația imediată a denuclearizării totale și, apoi, ar avea dreptul să pretindă același pas din partea altor state.

Mândria americană? Bunăstarea de pe urma crimelor, de pe urma vânzării armelor, de pe urma suferințelor propriului popor ținut în condiții umilitoare, la îndemâna unei elite financiare dominante care face legea.


Armele nucleare au apărut în 1945, anul în care a și fost folosită și prima (varianta cu fisiune), asupra orașelor japoneze Hiroshima (6 august 1945) și Nagasaki (9 august 1945). În istoria militară, armele nucleare au fost folosite doar de două ori, amândouă în jurul încheierii celui de-al doilea război mondial.

De atunci, arme nucleare au fost detonate de peste 2000 de ori pentru testarea și demonstrarea scopurilor lor. Singurele țări cunoscute că au detonat asemenea dispozitive sunt Statele Unite ale Americii, Rusia, Marea Britanie, Franța, China, India, și Pakistan. Aceste țări sunt declarate puteri nucleare.

Alte țări variate pot deține arme nucleare, dar nu au recunoscut acest lucru în public, sau altele recunosc posesia lor neverificată.


Spre exemplu, Israelul are sisteme de aeropurtate moderne și pare să aibă un program nuclear extensiv.

Coreea de Nord a declarat că are capabilități nucleare (deși a făcut câteva declarații schimbătoare în legătură cu oprirea programului său de armament nuclear, de multe ori în funcție de clima politică din acel moment) și a realizat primul său test nuclear pe 9 octombrie 2006.

Iranul este acuzat la momentul de față de un număr de guverne cum că ar vrea să dezvolte capabilități nucleare, deși guvernul iranian spune că activitățile sale nucleare, cum ar fi îmbogățirea uraniului, sunt pentru scopuri pașnice. Cât de pașnice, nu putem avea deplină încredere!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.