Investigații ale procurorilor brazilieni asupra averilor transferate de Dragnea prin interpuși

plaja in brazilia

Afacerile din Brazilia de pe urma cărora ar fi beneficiat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au intrat în vizorul procurorilor din această ţară sud-americană. Aceştia suspectează o posibilă spălare de bani, dar şi alte infracţiuni în cazul investiţiilor făcute pe numele prietenilor politicianului.

”Nimeni nu a mers în România deocamdată. Dar aici în Brazilia, în statul unde se află proprietăţile, pe plaja din Cumbucu este o investigaţie a Ministerului Public federal. Ministerul Public investighează de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietăţile din Brazilia. (…)  Ştiu doar în Brazilia este o investigaţie oficială şi Liviu Dragnea a trimis o plângere Ambasadei României în Brazilia împotriva jurnaliştilor care am făcut această investigaţie”, mai susţine Lumi Zunica, jurnalist Record TV.

Ştim Parchetul din România a cerut informaţii de la Parchetul din Brazilia. Nu ştim dacă a venit cineva în Brazilia pentru asta sau au fost cerute informaţiile prin ambasada sau prin intermediul unui acord internaţional de colaborare”, a precizat jurnalistul Lumi Zunica.

Pornind de la această știre, preluată de pe stireazilei, comentăm schimbarea de poziție a ,,antenelor,, lui Voiculescu, acesta se pare că nu va fi eliberat din închisoare și astfel, supușii săi ,,arată” ce se poate întâmpla dacă ,,nu este sprijinit”. Voiculescu, se știe deja, a sustras banii țării prin preluarea firmelor ceaușiste deschise în occident, iată cum a ajuns acesta un respectat om bogat, beneficiind de sprijinul serviciilor de informații ale vremii. Așadar, securitatea a deposedat țara de averi prin astfel de elemente care se consideră astăzi ”deținut politic”!… Concluzia, presa românească musai trebui să fie încartiruită cuiva, de regulă unde este banul mare, și, astfel, nu pot fi și în slujba adevărului. Păcat de jurnaliștii profesioniști care de dragul banilor devin slugile unor astfel de dușmani ai țării și manipulează oamenii prin organele de presă. Pentru niciun salariu din lume nu aș accepta să lucrez pentru unul ca Voiculescu și ca mulți alții care și-au dezvoltat trusturi de presă puse la dispoziția forțelor obscure.