Își șantaja ex-ul, cerând zeci de mii de euro, cu un presupus copil – Condamnată

O femeie a fost arestată după ce și-a șantajat fostul partener cerând peste 30.000 de lire sterline, pentru un copil… inexistent.

Chelsea Roberts, în vârstă de 26 de ani, a declarat că îi va spune prietenei actuale și părinților acesteia,  despre „relația lor on/off” și că el ar iubi copilul… dacă nu plătește pentru „copilul” pe care l-ar avea împreună.

Dar, jurților de la Hull Crown Court, le-a fost dat să audă faptul că Chelsea Roberts a mințit despre sarcină și i-a spus fostului că fiul lor fictiv, pe care l-a numit Jax, se afla bolnav în spital, l-a pus apoi în adopție, și mai apoi, ar fi murit.

Când cererile foto au fost respinse, bărbatul a început cumva să devină suspect, dar în încercarea de a o face pe Chelsea Roberts să tacă, el a continuat să livreze bani și să ia împrumuturi.

De asemenea, instanța a aflat că Chelsea Roberts a amenințat că va merge la Poliție și va susține că ar fi violat-o dacă nu îi trimite și mai mulți bani.

Procurorul Richard Thompson a declarat instanței că reclamantul și acuzata au pus capăt unei sarcini anterioare, însă Chelsea Roberts a dorit inițial 650 de lire sterline pentru un al doilea avort, după ce s-a declarat din nou însărcinată.

El are acum are un fiu cu noua sa parteneră și se simte devastat de faptul că banii ar trebui cheltuiți pentru fiul său real pe care îl are acum.

Erau bani economisiți de la 17 ani și ar fi putut merge la un avans pentru a cumpăra o casă.

„Mai târziu a reieșit faptul că în realitate nu există niciun copil, iar reclamantul a descris întreaga situație și perioada de timp, care a fost puțin mai mult de un an, ca fiind cea mai rea din viața sa.”

Chelsea Roberts și ex-ul au avut legăturile rupte în vara lui 2016, ceea ce, potrivit instanței, a determinat-o să se simtă supărată, geloasă și respinsă.

Curând a fost prinsă într-o „țesătură de minciuni”, potrivit avocaților apărării.

Ea a susținut chiar și că presupusul copil ar fi murit din cauza complicațiilor la naștere după ce a fost predat noilor părinți adoptivi. Dar aceasta era doar o poveste fantezistă.

Chelsea Roberts a dorit mii de lire sterline pentru înmormântarea copilului imaginar și apoi i-a promis victimei că își va primi banii înapoi.

Chiar scrisese cecuri reclamantului, chipurile, pentru garanția că îi va returna banii, dar îi spusese să nu le încaseze, în caz contrar, ar fi sărit acordul.

Charlotte Baines, în apărare, a declarat instanței că Chelsea Roberts a avut o serie de probleme de sănătate mintală, iar procedurile judecătorești i-au înrăutățit starea mentală.

Ea a spus: „Are doi copii și este cu un alt copil pe drum. Este însărcinată acum și este la naștere cu risc ridicat, cu complicații pre-eclampsie. Pârâta este complet dezgustată și rușinată de ceea ce a făcut. Ea a spus că acesta este singurul moment în care a putut scăpa și a profitat de acesta, spunând că banii erau necesari și devenise o modalitate ușoară de a obține bani.”

Chelsea Roberts s-a declarat vinovată pentru o singură acuzație de șantaj în cadrul unei audieri anterioare.

Judecătorul John Thackray, QC, a declarat că s-a gândit de mult să lase copiii inculpatului fără mamă, dar decizia sa ar fi fost descrisă drept „cea mai urâtă din sistemul de justiție penală”.

Judecând pe Chelsea Roberts timp de patru luni, judecătorul Thackray i-a spus: „Nu a fost doar simplul impact financiar asupra reclamantului, ci mizeria și trauma. În vara 2016, relația dvs. cu reclamantul s-a stins și ați avut un partener nou. Atunci i-ați spus că sunteți însărcinată și că era tatăl acelui copil și ați amenințat că îl veți spune părinților și noii sale partenere. De asemenea, ați făcut o acuzație falsă de viol. Vă condamn pentru șantaj, este una dintre cele mai grave infracțiuni din sistemul de justiție penală. Este, în realitate, o crimă întâmpinată de public cu ură și dispreț. Este o ofensă și trebuie pedepsită foarte serios.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.