Își ucide vecinul: „Fumul de la grătarul lui mi-a împuțit terasa”

Să frigi cărnuri la grătar poate fi uneori fatal…! – Pietro Billitteri, de 59 de ani, a mărturisit crima după ce a fost arestat în noaptea de 22 august în Sicilia. Victima, Cosimo D’Aleo, a murit imediat. Timp de luni de zile cei doi se certau frecvent.

Vecinul a fost deranjat de fumul de la grătarul la care victima frigea foarte des cărnuri și, din cauza asta, l-a ucis. Pietro Billitteri a mărturisit crima anchetatorilor,  a tras cu arma în Cosimo D’Aleo, un bărbat de 42 de ani, care locuia la parter.

Cei doi, locuiau într-o clădire din Palermo, în via Sferracavallo 130, se certau de luni de zile pentru motive de cartier. „El obișnuia să facă grătare la stradă și să-mi impregneze terasa cu fum”, a spus Billitteri anchetatorilor în timpul interogatoriului, după ce a fost arestat, găsit într-un depozit de la Marinella din Palermo.

D’Aleo a murit pe loc, iar când mașinile de poliție au ajuns la fața locului, l-au găsit într-o baltă de sânge. Billitteri – de asemenea, adaugă martorii – vecinul care se plângea de fumul care venea de pe stradă până la casa lui, s-a dus în apartamentul său, a luat o armă și l-a ucis pe tânăr. Apoi a fugit la bordul unui Ford Fiesta, găsit ulterior în via Verne. Poliția l-a arestat în urma acuzației de crimă. Anchetatorii au audiat rudele și prietenii celor doi pentru a reconstrui dinamica exactă a faptelor.