Israel – atacuri împotriva țintelor iraniene în Siria

Printr-o mișcare neobișnuită, armata israeliană oficializează atacul împotriva țintelor militare iraniene din Siria și transmite autorităților siriene să nu se răzbune pe Israel.

Declarația vine după orele de bombardament aerian din timpul zilei, lângă aeroportul internațional Damasc. Până în prezent, Israelul nu a admis niciodată operațiuni militare în Siria vecină. Ținta Israelului este „forța Qods” iraniană de pe teritoriul sirian. Potrivit Constant Report

Armata israeliană a refuzat inițial să comenteze cu privire la atacul aerian, deși a spus că o rachetă trasă contra înălțimilor Golan, ocupate de Israel, a fost interceptată de sistemul de apărare Iron Dome.

Avioane israeliene au folosit recent spațiul aerian al Libanului pentru ca să lovească în profunzimea Siriei, inclusiv atacarea unui depozit de lângă Aeroportul Internațional Damasc, de la începutul acestei luni, potrivit presei de stat siriene.

Armata siriană a declarat că Israelul a efectuat atacuri aeriene intensive cu rachete în valuri succesive  de rachete ghidate, imediat după ora unu, dar a adăugat că apărarea siriană a distrus în aer în mare parte rachetele înainte de a atinge obiectivele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.