„Italia a importat 40% din criminali din România, în timp ce România importă societățile și capitalul nostru din Italia.” – REVERSUL MEDALIEI – Mafia italiană ”cuibărită” la Pitești

Imperiul celor din clanul Casalesi în România, sechestrate până la 400 de apartamente și efectuate două arestări.

Cu numele de cod  „Operațiunea Transilvania“ – în orașul românesc Pitești, peste 166.000 de locuitori, fracțiunea Zagaria a clanului camoristic Casalesi, a dezvoltat o bază antreprenorială impresionantă. Anchetatorii de la  Direcția Italiană Antimafia din Napoli, sub comanda lui Giuseppe Linares, au confiscat peste 400 de apartamente în România, o societate pe acțiuni și câteva companii de construcții. La Pitești a fost arestat antreprenorul originar din Aversa, Nicola Inquieto, 43 de ani, ”beneficiar” al unui mandat european de arestare, solicitat de procurorul Catello Maresca, din echipa anti-camorra condusă de către procurorul Joseph Borrelli împreună cu procurorul Giovanni Melillo. Fratele lui Inquieto, Giuseppe, 38 de ani, rezident la Aversa, a fost și el arestat.

Cei doi sunt acuzați de asociere mafiotă. Investigațiile au fost efectuate în colaborare cu autoritățile române și cu Procuratura Europeană Eurojust. Ca probe stau interceptările telematice și sute de documente bancare.

Este comoara pe care super-boss Casalesi, capturat după trei decenii de sustragere, într-o vilă buncăr din Casapesenna, la  7 decembrie 2011, ar ține-o de ani de zile ascunsă și spre care, conform investigatorilor de la DIA, au curs râuri de bani de origine ilicită.

„Italia a importat 40% din criminali din România, în timp ce România importă societățile și capitalul nostru din Italia.”Luigi Di Maio a făcut această declarație exact acum un an. (NR: vezi și aici) Am acum spulberate unele dubii!… (Comentează în mediul virtual o doamnă, personalitate din comunitatea românească din Italia)

Adăugăm noi: iată că nu doar atât… din Italia a importat România și artileria grea a mafiei italiene, dar despre asta Di Maio nu mai zice nimic, oare de ce?…

  Adaptare potrivit sursei din presa italiană (foto: Zagaria în 2011, când a fost arestat)