ITALIA: au apărut pădurile verticale la Milano

Pădure în mijlocul oraşului. Nu este un proiect SF, ci unul inovator pus în aplicare la Milano de arhitecţi italieni. Dincolo de estetica frapantă, construcţiile împădurite reprezintă un mod de a reduce poluarea. Conceptul a fost extins şi pentru o policlinică a viitorului, ultra-eco.

Capitala modei din Italia tinde să-și schimbe culoarea din gri în verde. Arhitectura inovatoare, care constă în împădurirea unor blocuri turn, a prins atât de bine încât va fi extinsă și la alte construcții. Balcoanele sunt camuflate cu mii de tufe și plante și cu sute de copaci.

Pădurea verticală a atras și 20 de specii de păsări. Locatarii au parte de umbră și răcoare în timpul verii, când nu mai dau drumul la aer condiționat. Natura din balcon contribuie la reducerea poluării și are un efect relaxant pentru locatari.

Arhitectura ecologică pare a fi viitorul în domeniu amenajării construcțiilor. Așa că la Milano se ridică o policlinică cu acoperiș verde, unde va fi cea mai mare grădină terapeutică din lume. Va avea 6000 de metri pătrați, cât un teren de fotbal.

Autoritățile din Milano vor să planteze 3 milioane de pomi în următorul deceniu pentru a reduce poluarea.

Așa numita Bibliotecă a copacilor va include și 90.000 de plante, spații de joacă pentru copii dar și pentru animalele de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.