Italia – bătălia împotriva infracțiunilor web

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Poliția Poștală Italiană: 55 arestări pentru pedofilie și 32 pentru crime financiare în anul 2017.

Printre activitățile de prevenire, întâlniri cu studenții și părinții în cadrul campaniilor „Una vita da Social” (o viață de ”social”) și „#cuoriconnessi” (inimi conectate). Și cu comisariatul de poliție online care a primit mai mult de 17 mii de semnalări din care au rezultat peste 8 mii de plângeri.

Peste o mie de atacuri cibernetice asupra site-urilor guvernamentale și platforme strategice de interes național, mai mult de 28.000 de alerte, dar, de asemenea, monitorizarea a 17.000 site-uri pentru a identifica amenințările site-urilor extremiste islamice (4 arestări între Perugia și Milano prin operațiunea Da’wa ), în care încercarea de radicalizare a fost puternică. Acestea sunt doar câteva date din activitățile de Poliție Poștală realizate în anul 2017 în urma cărora care au arestat 55 de persoane pentru pornografie infantilă și au denunțat alte 595 de persoane.

De la Andromeda la Web Sweep. Există multe sarcini finalizate în acest domeniu de către investigatori ai Ministerului de Interne: Sweep Web, Black Shadow, Doisprezece Apostoli, Bad Queen, cu investigații asupra a 28,560 site-uri, dintre care 2077 înscrise în lista neagră națională. Dar anul care tocmai s-a încheiat, de asemenea, a subliniat tendința spre o creștere a crimelor împotriva oamenilor, cum ar fi defăimarea, cyberstalking, prelucrarea ilegală a datelor cu caracter personal și uzurparea identității, cu opt arestări și 917 plângeri. Argumentul Siguranța Națională a condus la două arestări și 68 de plângeri prin operațiunea EyePyramid  și apoi prin studiul internațional Andromeda cu miile de computere infectate din întreaga lume.

Cele 37 de platforme pentru a înșela de bani oamenii. Infracțiunile financiare au aratat că se pot dezvolta numai în rețele cu cifre depășind 22 de milioane de euro, cu identificarea a 37 de ”money mules”, sau platforme pentru acreditarea sumelor încasate ilegal de pe web (32 arestări și cinci plângeri). Sinteză și adaptare după corriere romano.


Așadar, mare atenție la tentații, ori de câte ori suspectați ceva apelați la Poliția Poștală… Dar, mai întâi de orice, fiți convinși că în cazul în care vă credeți deja buni cu IT-ul și nu v-ar putea prinde nimeni, mereu sunt alții mai buni decât voi și veți fi prinși… apoi, un hacker adevărat nu se ocupă de găinării, nu provoacă daune oamenilor.

Iată link-ul care, la nevoie, vă poate conduce către Polizia Postale Italiana

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •