ITALIA – Bonus 1.000 de euro pentru creșă (asilo nido): cererile pot fi depuse

Cererea, cum reiese din instrucțiunile de la INPS, poate fi depusă până la 31 decembrie 2017 pe site INPS, la centre de contact sau prin instituțiile caritabile.

Până la 31 decembrie 2017, este posibilă completarea documentației pentru a avea acces la bonus. Cei autorizați să solicite bonusul sunt: părinții copiilor născuți sau adoptați după  1 ianuarie 2016, rezidenți în Italia, cetățenii italieni sau UE, sau în posesia unui bonus italiapermis de ședere pentru rezidenți pe termen lung. La fel ca italienii sunt tratați și străinii cu statut de refugiat politic sau cu protecție subsidiară.
Prima de 1.000 de euro este destinată plăților creșelor de stat sau private  sau ca forme de sprijin în propriile lor case pentru copii sub trei ani, cu afecțiuni cronice severe. Plata, pentru un total de 1.000 € pe an, va avea o bază lunară și va dura unsprezece luni, prima plată va include valoarea plăților lunare acumulate până în acel punct. Beneficiarii estimați pentru anul 2017 sunt în limita a 144 de milioane euro. Cererea, cum rezultă din instrucțiunile INPS poate fi deja transmisă prin intermediul web, centrul de contact sau prin instituții caritabile.