Italia continuă să își diminueze bilanțul infectărilor cu teribilul virus corona

Italia continuă să își diminueze bilanțul infectărilor cu teribilul virus corona.

După ce în ultimele săptămâni a cunoscut o escaladare a epidemiei ce a situat Italia pe locul doi în lume după China, la numărul de infectați și pe primul loc în lume, dublul Chinei, la numărul de morți.

Luând în considerație și populația acestor țări, Italia având 60,4 milioane de locuitori iar China 1,38 miliarde.

Comparația între aceste state indică gravitatea consecințelor epidemiei în Italia. China a înregistrat 3287 morți iar Italia 7503 morți.

Iată veștile bune apar și dau o fărâmă de speranță.

În urma respectării măsurilor impuse de guvern privind limitarea deplasărilor și a contactelor sociale, a eforturilor personalului medical și ale tuturor celor care au muncit în aceste zile de foc, cursa infectării pierde teren.

Scade numărul morților și al celor infectați, însă aceasta, din păcate, raportat doar la zilele de vârf.

Deci epidemia încă mai face victime și continuă să fie gravă, ceea ce impune înăsprirea sau prelungirea măsurilor.

Crește numărul celor recuperați, 9362, totodată, foarte multă lume încă mai iese pe stradă fără un motiv de strictă necesitate, pentru cumpărături nu neapărat vitale, să plimbe câinele sau să ia aer iar cel mai grav este că printre aceștia sunt foarte mulți cu vârsta de risc.

O chestiune sensibilă rămâne, pe lângă conștientizarea respectării măsurilor de izolare, alegerea surselor de informare.

Oamenii fiind predispuși să creadă știrile false și alarmismul propagat online sau în unele media.

Și mai dăunătoare sunt recomandările greșite culese din mediul virtual privind protejarea de infecție sau tratamentul de acasă cu rețete miraculoase neverificate, neaprobate de către medicul de familie.

Italia va trebui să mențină atenția sporită față de respectarea măsurilor privind stăvilirea epidemiei iar veștile bune privind scăderea valului de infecție să nu însemne ignorarea acestora, deoarece nu s-a declarat încă victoria asupra virusului.


5210 cazuri noi și 683 de decese noi în Italia. A 4-a zi consecutivă, cu noi cazuri zilnice sub vârful 6557 atins la 21 martie.

Șeful Protecției Civile Borrelli, persoana care ține, de regulă, conferința de presă zilnică, se află acasă cu febră, în timp ce fostul șef Bertolaso ​​este acum internat la Milano după ce a dat pozitiv pentru virus

În cadrul conferinței de presă, oficialilor Protecției Civile au fost solicitați să clarifice ce reprezintă „schimbarea cazurilor active” („creșterea numărului de persoane în prezent pozitive”)

Aceasta după ce site-ul worldmeters a ridicat problema raportării mass-media italiene modificarea cazurilor active (un număr mai mic), mai degrabă decât modificarea totală a cazurilor (cu un număr mai mare), reprezentând-o incorect ca „neo-infectată” atunci când, de fapt, reprezintă „modificarea cazurilor active”

Nou infectat, adică numărul de persoane care s-au testat pozitiv pentru virus în ultima zi, corespunde cu numărul pe care Worldometer l-a raportat întotdeauna, ceea ce reprezintă modificarea totală a cazurilor în conformitate cu standardele internaționale stabilite de OMS și urmată de toate țările.

Modificarea cazurilor active (ceea ce majoritatea mass-media italiene etichetează greșit drept „nou infectat”) este rezultatul următoarei formule: (nou infectat) – (noi decese) – (noi recuperări).

Împărtășind obiectivul de a oferi o interpretare corectă a datelor, se observă că unul dintre principalele ziare italiene, Corriere della Sera, a început să raporteze corect datele.

 

La nivel mondial iată cele mai afectate țări din lume la data și ora articolului:

În tabelul care urmează regăsim și România:

Țări care nu are trebui să se lase amăgite de numărul mic de infecții și să ia măsuri:

Pentru o bună informare intrați pe site-urile instituționale, ale marilor agenții de presă și ale media profesioniste.

Pentru Italia accesați Portale istituzionale dell’Istituto Superiore di Sanità (ISS)

Sito del Dipartimento della Protezione Civile

Sursa fotografiilor screen din acest articol este worldmeters

Românii din Italia

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344

Apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Italia:

+393451473935, respectiv al oficiilor consulare Trieste: +39 340 8821688; Milano: +39 366108 1444; Torino: +39 338 756 8134; Bologna: +39 349 1178220; Bari: +39 334 604 2299; Catania: +39 320 965 3137.

Detalii puteți găsi pe site-ul oficial MAE.ro

Cu cât respectăm fiecare izolarea, cu atât scurtăm durata acesteia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.