ITALIA: de la 1 iulie, energia electrică + 6,5%, gazul + 8,2%

Uniunea Consumatorilor: creșterea prețurilor va costa 117 de euro pe an pentru fiecare familie în Italia.

Autoritatea de Reglementare pentru Energie și Mediu a anunțat o creștere de 6,5% a prețului la energie și 8,2% la gaze, datorită tensiunilor internaționale și creșterii prețului petrolului. Repercusiunile, afirmă Autoritatea, s-au resimțit foarte mult la prețurile cu ridicata și vor afecta atât piața liberă, cât și piața protejată.

„Pentru gaze naturale”, subliniază autoritatea, „impactul asupra cheltuielilor gospodăriilor este mai puțin important, având în vedere consumul foarte scăzut vara”. Dar, potrivit Uniunii Naționale a Consumatorilor, creșterea va cântări, în cursul anului viitor, pentru „33,5 euro la lumină și 83,5 euro pentru gaz: un plus total de 117 euro anual”.

Potrivit asociației este „o speculație pur și simplu. Cu toate creșterile dependente în mare măsură de petrol, este vorba aici de creșteri absurde. Unii se întreabă dacă acest salt enorm nejustificat nu este decât o încercare de a muta consumatorii de pe piața protejată (mercato di maggior tutela), pe cea liberă (mercato libero)„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.