ITALIA – „Elevi posedați”: directorul cheamă un exorcist la școală

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Elevii de la școala primară „Telesio“ se jucau „Charlie Charlie Challenge“, un joc ajuns viral importat din Mexic și considerat de unii satanic. Directorul neagă: „A fost doar o întâlnire cu un preot care este un expert în probleme legate de dependența de web

Italia se întoarce în evul mediu sau…? Un exorcist la școală. Nu pentru ca să îvețe, ci să vorbească despre „elevi posedați”. Asta s-a întâmplat la școala primară „Telesio” din Reggio Calabria. Pentru a elibera atmosfera de vânătoare de vrăjitoare „Charlie Charlie Challenge“, un joc ajuns viral datorită YouTube, considerat de unii satanic și de alții …doar un truc făcut de magicieni amatori. În 21 noiembrie, când un profesor a intrat într-o sală de clasă și a văzut un grup de copii cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani invocând „spiritul” lui Charlie, o fantomă, s-a îngrijorat. Profesorul și directorul ar fi chemat un exorcist. Dar managerul neagă: „A fost doar o întâlnire cu un preot care  este expert în probleme legate de dependența de web”.

„Charlie Charlie Challenge” – O bucată de hârtie, patru cadrane și două creioane încrucișate. Acestea sunt elementele esențiale ale „Charlie Charlie Challenge”. Odată ce materialul este poziționat, trebuie invocat spiritul lui Charlie, o fantomă mexicană care ia locul celui rău. „Charlie ești acolo?”, „Charlie, vrei să joci?” Sunt frazele obișnuite. În acest moment, spiritul lui Charlie ar trebui să facă mișcarea creionului. Dar există mulți care pretind că este un truc pur și simplu de iluzie.

Cazul – Acesta este scenariul cu care profesorul școlii primare „Telese” s-ar fi confruntat atunci când a intrat în clasă. Elevii au fost aranjați într-un cerc. Vestea trebuia să rămână secretă. În schimb, s-a răspândit și a ajuns la știrile naționale.

Exorcistul – întâlnirea, la care au participat 130 de persoane printre care părinți și profesori – datează din 4 decembrie. Exorcistul în cauză este Don Piero Catalano, unul dintre cei mai renumiți exorciști ai Italiei, un discipol al părintelui Gabriele Amorth. Preotul l-a adus și pe Nunzio Di Stefano, asistentul său. Contactat de Corriere della Sera, acesta din urmă a spus: „Directorul ne-a chemat spunând că un profesor a intrat în sala de clasă și a observat creionul care s-a mișcat de unul singur. Ne-a cerut sfaturi despre ce să facem și cum să ne comportăm. Așa că am mers la școală, am vorbit cu profesorii și am informat despre pericolele acestor ritualuri satanice. Pentru că… iată, cu diavolul nu glumești „.

Negarea directoruluiMarisa Wilhelmina Maisano, directorul școlii, a negat spunând că nu a avut loc nicio practică de exorcizare: „Este fals, absolut fals“, a declarat ea la Gazzetta del Sud, precizând că întâlnirea a fost pur informativă. Versiune neconfirmată de un alt profesor al școlii, audiat de Corriere della Sera: „De web? Nu au vorbit despre asta. Mai degrabă a fost o întâlnire lungă de satanism, exorcizare, vrăjitoare și vrăjitori, prin care preotul a explicat cum mulți ar putea ajunge să aibă puteri„.  „Nu este un joc – a explicat Don PietroCharlie este Satan și în felul acesta îi ia sub stăpânire pe acești copii. Problema nu se referă doar la școala „Telesio”, ci la multe școli din Reggio Calabria și aș îndrăzni să spun peste tot în Italia. Am adus experiența noastră ca exorciști și am indicat calea eliberării care necesită rugăciuni, mărturisirea păcatelor și apropierea de Dumnezeu „.

Se pare că un astfel de incident s-a întâmplat deja în aceeași școală, așa cum a spus un grup de profesori jurnalistului de la Corriere delle Sera: „Un an în urmă decanul ne-a informat că un copil a fost văzut făcând un salt de câțiva metri, chiar și cazul acesta se poate considera victima diavolului. Mai târziu am aflat că a fost tratat și că a urmat o cale de eliberare cu un preot exorcist „. Sinteză și adaptare tgcom24.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •