ITALIA – Înlocuirea fișelor școlare de raport numite ”pagella”, notările se fac cu emoticoane!

La Modena, nu mai există fișele școlare de raport numite ”pagella”, au fost experimentate notările cu emoticoane. Experimentarea de la Școala Rodari privește primele două clase primare.

.

Pentru elevii primelor două clase de la Institutul Rodari din Modena notele de pe rapoartele din primele patru luni vor fi înlocuite cu emoticoane. Copiii se vor auto-evalua. Apoi, cartelele lor vor fi comparate cu cele ale învățătorilor lor pentru a se ajunge la o singură valutare comună. Deocamdată este un experiment, dar dacă va reuși, va fi extins și la alte clase.

Scopul este de a oferi o mai mare responsabilitate elevilor prin auto-evaluare. Noutatea, pe care școala speră să fie „pe placul” părinților implicați în etapele inițiale ale proiectului, face parte din experimentarea „Dincolo de discipline”.

De ceva timp institutul, atent la aspectele pedagogice și la hotărârile privind performanțele, a decis să nu afișeze însemnele pe registrul electronic pentru a favoriza întâlnirea familiilor cu profesorii. Potrivit tgcom24.it.

Opiniile părinților față de acest experiment sunt împărțite, unii consideră o devalorizare a actului notării și a valorizării performanțelor copiilor, alții consideră un pas înainte… 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.