ITALIA – Moldovean mort la locul de muncă – patronul înscenează altceva

Tânăr moldovean, fără forme legale de angajare, moare la locul de muncă: patronul îi mută cadavrul în pădure pentru a induce anchetatorii spre investigații greșite.

Victima, un moldovean de 28 de ani, a decedat în timpul instalării unei cabine de teleferic, însă, proprietarul a făcut așa încât corpul să fie găsit în altă altă parte, pentru a masca accidentul. El este acuzat de omucidere din culpă și fraudă procedurală.

Proprietarul unei companii forestiere va trebui să răspundă acuzațiilor de ucidere din culpă, cu încălcarea normelor de prevenire a accidentelor la locul de muncă și pentru fraudă procedurală.

Dosarul penal se referă la un accident mortal în care victima este un muncitor moldovean de 28 de ani, Vitali Mardari, al cărui corp a fost găsit într-o pădure din Sagron Mis, în Primiero (Trento). Potrivit acuzației, muncitorul a lucrat fără forme legale.

De la primele cercetări, anchetatorii au remarcat unele inconsecvențe legate de incompatibilitatea leziunilor victimei comparativ cu zona în care a fost găsit cadavrul. Ipoteza că accidentul fatal a avut loc într-un alt loc decât cel al descoperirii corpului a fost coroborată cu o serie de mărturii. Din investigațiile carabinieri a rezultat că tânărul a fost lovit de un cablu de oțel în timpul instalării unei cabine în sistemul teleferic.

Ajuns la locul accidentului, proprietarul companiei, fără a verifica starea lucrătorului, ar fi urcat corpul în mașina victimei și lăsându-l la o distanță de câteva sute de metri, lângă o stâncă așezându-l pe niște trunchiuri.

Ajuns la acest moment, proprietarul a chemat un pădurar pentru a avertiza și cere, chipurile, salvarea, pretinzând că a găsit în pădure o persoană fără viață despre care a declarat inițial  că nu știe nimic, nu o cunoaște. Adaptare tgcom.it