Italia – Profesoară legată de scaun și lovită, în sala de clasă

Profesoara este fizic fragilă, se chinuia să meargă și să se apere, dar nu a depus o plângere la poliție.

O profesoara dintr-un liceu din Alexandria – Asti, a fost atacată în clasă de unii dintre elevii ei, care au imobilizat-o, legând-o de un scaun cu bandă adezivă și apoi a lovind-o. Băieții, între 14 și 15 ani, au preluat cu telefoanele mobile toate etapele atacului, postând videoclipuri pe Instagram. Pentru a elibera profesoara, descrisă ca fiind „fizic fragilă”, a fost tot un elev. A fost declanșată inițial procedura de exmatriculare pentru elevii agresori.

Profesoara, potrivit La Stampa, nu a depus o plângere la poliție. Cazul a fost astfel rezolvat în școală, cu suspendarea minorilor violenți, cu vârsta cuprinsă între 14 și 15 ani, pedeapsă care a fost transformată ulterior în muncă de curățenie în școală, timp de o lună. Decizia a fost aprobată de Consiliul de clasă.

Directorul Biroului Școlar: „Caz rămâne să fie verificat. Nu am primit rapoarte, nici nu am știut nimic, ne interesăm pentru a verifica veridicitatea contextului„. Acesta este comentariul lui Franco Calcagno, director al Biroului Școlar (inspectorat) al provinciei Alessandria-Asti, în cazul profesoarei legate de unii elevi, în sala de clasă. „Colegii mei – explică Calcagno – m-au întrebat dacă am fost informat de ceea ce s-a întâmplat și am spus nu, deoarece nu este încă verificată veridicitatea episodului, din moment ce nu există plângeri și nu știu ce a fost în realitate. De asemenea, mi-au spus despre un videoclip, dar nu l-am mai văzut încă … Așteptăm dovezile”.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca a sosit timpul ca scoala sa redevina ceea ce a fost, profesorii sa-si redobandeasca respectul invataceilor!

Comments are closed.