Italia: ”Profesori” predau în școli cu diplome false: 33 persoane anchetate

Acuzate de fals ideologic comis de aceste 33 persoane în acte publice. Titlurile false ar părea că au fost eliberate de unele institute din Cosenza.

Procurorul public din Cosenza a emis un aviz de garanție împotriva a 33 de persoane care ar fi predat în școli folosindu-se de diplome false. Investigațiile au scos la iveală un sistem, răspândit în întreaga țară, care a permis falsificarea și utilizarea diplomelor aparent emise de stat în provincia Cosenza.

În unele cazuri, gradele de specializare au fost emise chiar și după închiderea institutului în care ar fi fost eliberate. Documentele false au fost folosite de suspecți pe tot teritoriul național, pentru a fi incluse în listele profesorale, ca profesori în școlile primare. Cele 33 persoane, toate din provincia Cosenza, sunt acuzate de fals ideologic în acte publice.

După anchetă, unii directori ai școlilor au adoptat măsuri de suspendare împotriva profesorilor care au fost angajați pe baza unor astfel de diplome false. Aceasta este o „situație de gravitate indubitabilă”, a explicat Procurorul Mario Spagnuolo. „Până acum, suspecții au prestat munca de profesor în absența calificărilor necesare și a instruirii adecvate”.

Articolul precedentCEA MAI PERICULOASĂ OTRAVĂ DIN LUME
Articolul următorGenova – misterul comandantului care a dispărut de pe nava MSC: doi marinari arestați pentru crimă
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno