Italia se redeschide de astăzi, luni 26 aprilie – Dar totul doar până la ora 22:00!

Italia se redeschide de astăzi, luni 26 aprilie. Activitățile în aer liber încep din nou, de la divertisment la catering. Dar totul doar până la ora 22:00.

Elevii din toate școlile și universitățile revin la prezență, cu excepția zonelor roșii.

Din 15 mai, unitățile balneare și piscinele în aer liber își reiau funcționarea. Pe 1 iunie deschiderea revine sălilor de sport și în interior, iar în iulie liber la târguri.

Pentru a ne putea deplasa între regiuni, se prevede un „permis”, pe modelul „permisului verde” european.

Documentul, care va fi un card special sau informații incluse în cardul de sănătate, va certifica vaccinarea, executarea unui test sau recuperarea în urma Covid.

Certificatul propus de Bruxelles este gratuit și constă dintr-un cod QR pentru a fi păstrat în smartphone sau pentru a fi tipărit pe hârtie…

… cu trei alternative pentru a dovedi că poți călători: vaccinarea, testarea negativă printr-un tampon sau vindecarea din Covid19 și că a dezvoltat anticorpi.

Sistemul, prin intermediul aplicației, va fi gata pe 1 iunie, iar statele îl vor putea implementa astfel încât să devină pe deplin operațional în spațiul Schengen în iulie.

Grecia, prima țară care a propus un certificat anti-Covid pentru relansare turismului în insulele sale.

În februarie, Grecia a încheiat un acord cu Israelul care permite cetățenilor deja vaccinați să călătorească în cele două țări.

Atena a anunțat, de asemenea, că va primi pe toți deținătorii unui permis de la mijlocul lunii mai.

Precursorul în Europa a fost Islanda – permisul este activ din ianuarie, începând din martie granițele au fost deschise călătorilor din întreaga lume a deținătorilor de certificate. Marea Britanie este pe același drum.

În ceea ce privește Italia, se prevede un permis pentru a se putea deplasa în interiorul regiunilor, în timp ce pentru călătoriile în străinătate orientarea este să rămână aliniată cu coordonarea UE.

În UE, Danemarca a lansat, de asemenea, propriul certificat de vaccinare, care le va permite cetățenilor să meargă la un restaurant sau cinematograf. Estonia își dezvoltă propria aplicație pentru a o lansa mai târziu, în această lună.

În restul lumii, cardul verde este în curs de definire sau este deja o realitate. În Statele Unite se lucrează la asta, în New York este activă o aplicație pentru a se putea merge la teatru sau la evenimente sportive.

La fel se întâmplă și în Israel, datorită campaniei excelente de vaccinare. China are deja propriul permis digital de sănătate.

Problemele nu lipsesc, codurile aplicațiilor individuale oare vor putea fi citite peste tot sau dacă trebuie adoptat un standard tehnologic comun?

O altă problemă, modul în care datele personale vor fi tratate pentru a proteja confidențialitatea.

Și există și riscuri sociale: potrivit OMS, adoptarea permiselor verzi ar putea alimenta inegalitățile, discriminând cetățenii țărilor care nu au mijloacele și facilitățile de vaccinare cu aceeași viteză ca occidentalii.

Cum va funcționa permisul – Prin urmare, italienii vor putea călători liber datorită „permisului”, care va fi structurat pe modelul „permisului verde” european.

Cei care îl au vor putea accesa, de asemenea, anumite evenimente – culturale și sportive – rezervate exclusiv lor, afirmă cei care lucrează la decret.

Permisul, explică aceștia la Palazzo Chigi, trebuie să certifice existența uneia dintre următoarele condiții: vaccinarea, executarea unui test Covid antigenic sau molecular negativ, vindecarea de virus.

Card magnetic și Qrcode – Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, anunță că permisul nu va sosi înainte de vară și este încă necesar să se evalueze modul de „eliberare”:

…fie ca certificat, fie ca un card magnetic care trebuie adus la zi din când în când sau să fie folosit prin cardul de sănătate.

Cu toate acestea, este probabil ca, la fel ca în cazul permisului verde european, să fie utilizată o aplicație sau un Qrcode.

Călătorii în străinătate și la a doua locuință – În cazul călătoriilor în străinătate, regulile actuale vor rămâne valabile:

…carantină de cinci zile pentru cei care se întorc dintr-o țară UE și 14 pentru cei care sosesc dintr-o țară terță…

Liberul rămâne pentru locuințele secundare, de asemenea, nu în zonele portocalii sau roșii.

La școală în prezență – În zona galbenă și portocalie toate școlile devin deschise. Pentru lecțiile din zona roșie cu prezență până în clasa a VIII-a, în timp ce în liceu activitatea se desfășoară cu cel puțin 50% în prezență.

Noul decret prevede stabilirea unui „permis” care atestă existența unuia dintre următoarele condiții: că vaccinarea a avut loc, executarea unui test Covid negativ într-un interval de timp care urmează să fie definit, recuperarea în urma Covid.

Cei care obțin permisul au posibilitatea de a circula liber pe întreg teritoriul național și de a accesa anumite evenimente – culturale și sportive – rezervate celor care le dețin.

Accesul din 26 aprilie permis între regiunile galbene.

Deplasarea între regiuni de culori diferite devine posibilă cu „permis”, care de fapt ar anticipa „cartea verde” europeană așteptată în iunie care va asigura deplasarea între țările UE.

Toate noile deschideri sunt doar până la ora 22:00. În restaurante, de asemenea, pentru cină, dar numai în aer liber.

În zona galbenă, de luni 26 aprilie și până la sfârșitul lunii mai, va fi posibil să luați cina numai în restaurante cu mese în aer liber. De la 1 iunie și în restaurantele cu mese în interior, doar pentru prânz.

Teatrele, cinematografele și muzeele se redeschid

De luni 26 aprilie, teatre, cinematografe și spectacole sunt din nou permise în zona galbenă în aer liber.

Spectacolele interioare vor fi permise cu limitele de capacitate stabilite pentru săli prin protocoale anti-contagiune.

Muzeele se deschid în zona galbenă. Activitățile expoziționale vor relua pe 1 iulie.

În liniile directoare propuse de regiuni, s-a presupus cel puțin un metru de distanță – în față sau lateral – între spectatorii de la cinematograf sau teatru dacă se poartă o mască și la cel puțin doi metri distanță dacă dispozițiile prevăd să nu se poarte.

Sporturile în aer liber sunt permise începând cu 26 aprilie, în timp ce sălile de sport se vor redeschide în interior în 1 iunie.

Piscinele în aer liber se vor redeschide pe 15 mai, iar unitățile balneare ar trebui să revină la activități până la aceeași dată. De la 1 iulie, spa și parcurile tematice încep din nou activitatea.

Liniile directoare propuse de regiuni impun rezervări pentru accesul la piscine și liste care trebuie păstrate timp de cel puțin 14 zile, precum și postații care permit o distanță de cel puțin doi metri între oameni.

India sperie lumea: Italia interzice intrarea celor care vin din această țară. În capitala New Delhi, o persoană moare la fiecare patru minute și multe trupuri sunt arse pe stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.