Italia – șoferii vor primi amenzile prin e-mail

Modificări în Codul rutier italian, din februarie amenzile vor sosi prin poșta electronică certificată.

Dacă șoferul nu are PEC (poșta electronică certificată) sau a expirat, amenda va continua să ajungă prin sistemul poștal clasic.

În cazul unei contestații rapide a sancțiunii, va trebui șoferul să furnizese adresa căsuței poștale electronice certificate. În alte situații, adresa de email a proprietarului vehiculului va fi identificată de autorități utilizând listele publice pentru notificări și comunicații electronice.

În ceea ce privește termenii de plată și avizul legat de notificare, se consideră TRIMIS – clarifică noul decret – în momentul în care se generează automat răspunsul PRIMIT, indiferent dacă e-mailul a fost sau nu vizualizat, citit, de către partea interesată.

Comunicarea electronică trebuie să aibă ca obiect mențiunea „act administrativ în legătură cu o sancțiune administrativă prevăzută de Codul rutier” și trebuie să includă ca atașament copia raportului, semnată cu o semnătură digitală, și raportul de notificare.

În cazul imposibilității de a fi trimise orin PEC, din cauza absenței poștei digitale sau dacă cutia poștală certificată a expirat, administrația va folosi metoda poștală clasică (folosită până astăzi) adăugând costurile de notificare la sancțiune.

Articolul precedentGâsca cu gât roșu
Articolul următorProtestele românilor, manipulare sau …trezire? Câți români știu precis pentru ce ies în stradă?
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno