ITALIA: Soția forțată să rămână în casă, în auto-izolare, lângă cadavrul soțului ei

Soția forțată să rămână în casă, în auto-izolare, lângă cadavrul soțului ei

S-a întâmplat unei femei din Borghetto Santo Spirito, în provincia Savona. Bărbatul de 76 de ani, care prezenta simptome de coronavirus de ceva timp, a murit noaptea, ucis de boală.

Soția sa, de asemenea, potențial infectată, a solicitat imediat ajutor: operatorii unei asistențe publice au intrat în casă pentru a încerca să-l salveze pe om prin masaj cardiac, dar nu a mai fost nimic de făcut și acum casa este în carantină …pe încredere.

Corpul este încă întins pe paviment, cu fața în jos într-o cameră din casă: întrucât este o potențială sursă de infecție, protocolul de sănătate prevede ca, înainte de a scoate cadavrul, se cere să se aștepte rezultatul testului, efectuat după-amiaza.

O situație de coșmar: „Nici măcar nu o pot defini în cuvinte – a spus primarul Giancarlo Canepa, ajuns la fața locului – sunt aproape de durerea femeii și a rudelor care se confruntă cu această situație suprarealistă”.

Din fericire, femeia nu prezintă simptome, dar, având în vedere potențialul infecției, nu poate ieși din casă și pentru aceasta a petrecut o parte din zi pe balcon: l-a sunat și pe președintele Regiunii Liguriei, Giovanni Toti. „Este disperată, nu știe ce să facă și cum să se comporte – au explicat rudele – nu există nimeni cu ea care să o ajute și să o consoleze. Poate că astfel de cazuri ar fi putut fi prevăzute și acest caz ar fi putut fi evitat”.

Conform celor constatate, bărbatul ar fi murit în urma unui stop cardiac, dar este necesar să se înțeleagă dacă a contractat sau nu Covid-19 și dacă acest lucru i-ar fi putut afecta celelalte boli.

Bărbatul ar fi început să aibă simptomele în urmă cu câteva zile și, la sfatul medicului, ar fi efectuat și teste de radiografie toracică, după care, totuși, ar fi fost externat.

Dacă testele se dovedesc pozitive pentru soție și alte persoane care au intrat în contact cu victima, carantina va fi declanșată.

Referindu-se la cazul femeii din Borghetto Santo Spirito, care se află în locuința ei cu trupul soțului ei, care a murit aseară, Asl2 precizează următoarele: ”Compania exprimă apropierea de familie și, în special, de văduvă. În această seară (seara zilei de 10 Martie) va merge în casa respectivă un responsabil ASL 2, pentru pregătirea adecvată a defunctului, în așteptarea raportului tamponului faringian. Mâine dimineață, conform procedurilor legale, cadavrul va fi transferat și efectuate investigațiile necesare”.

Posibil ca omul să nu fi avut virusul iar alerta să pună familia într-o postură delicată. Pe de o parte, măsurile extreme se impun, pe de alta, omul putea fi dus totuși cu ambulanța la morga…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.