Italienii nu prea au …dor de muncă!… Italia se află pe locul penultim în Europa pentru media pe cap de locuitor de ore lucrate săptămânal

Doar 38,8 de ore pe săptămână. Determină un astfel de procent scăzut angajații sectoarelor publice, în special în sectorul educațional. În industrie, cu toate acestea, angajații se plasează în media Uniunii Europene.

Italienii au scăzută ”pofta de muncă”! Potrivit Eurostat, Italia se află pe locul penultim în Europa pentru media pe cap de locuitor de ore lucrate săptămânal. Ultimii sunt danezi, primii sunt britanicii.

Potrivit datelor Biroului European de Statistică, un angajat cu normă întreagă în Italia lucrează în medie 38,8 ore pe săptămână, aproximativ o oră și jumătate sub media europeană.

Timpul de lucru al angajaților sectoarelor publice (în special în sectorul educațional), stabilit prin contract de 36 de ore, are un impact asupra performanței italienilor. De fapt, cu 40,5 ore lucrate în fiecare săptămână, în medie, angajații italieni sunt exact în media europeană, care este de 40,4 și se plasează chiar și peste germani. Privind administrația publică, în schimb, Italia este țara în care se lucrează mai puține ore pe săptămână: în medie 37,2, în comparație cu 39,6 în Uniunea Europeană. Ultima plasat sectorul educației, cu 28,9 ore pe săptămână: cu aproape zece ore mai puține decât media UE de 38,1.

În sectorul hotelier și al restaurantelor, lucrătorii italieni lucrează 41,5 ore pe săptămână, în conformitate cu media europeană. În ceea ce privește transportul, orele lucrate sunt 40,6, față de 41,6 în UE, în timp ce în sectorul bancar și al asigurărilor, lucrătorii italieni lucrează 39,4 ore față de 40,6 la nivel continental. Chiar și în serviciile de sănătate și în serviciile de îngrijire, italienii sub media europeană: 37,5 ore, aproape două ore mai puțin (în întreaga Europă este de 39,4).

Numărul de ore lucrate, în cele din urmă, în creștere în mod constant pentru cei care desfășoară activități independente: se muncește în medie 45,8 ore pe săptămână, dar încă rămâne o cifră mai mică decât media de 47,4 ore întreaga UE (cu un vârf 54,1 în Belgia). În general, munca este mai frecventă la autonomii cu angajați în subordine (48,7 ore în Italia și 50,1 în UE) decât cei fără angajați (44,5 ore și 46,1 ani).

Articolul precedentRachetele de luptă, inventate de un sibian acum 500 de ani
Articolul următorBulgarii care au averi mai mari de 250.000 de euro vor fi luați la puricat! Cine nu poate justifica rămâne fără!
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno