”iubesc trădarea dar urăsc pe trădători!” – alla italiana

Țările în care se trădează în dragoste cel mai mult sunt: Italia, Spania, Franța. Cap de listă Italia, cu 58%,  Spania 53% urmate de Germania, Belgia, U.K., Austria, Danemarca, Finlanda și Norvegia.

În Italia, orașele campioane la trădări: Roma 72%, Milano 71%, Napoli, Genova și Palermo. Predispoziția la trădare o au în special femeile, bărbații abia ating procentul  de 52%.

Mai mult de jumătate dintre italieni își înșală partenerele

Peste 55% dintre italieni își înșeală partenerele, de regulă cu prietenele acestora. La rândul lor, 45% dintre femei au o relație extraconjugală, relevă un studiu al asociației avocaților specializați în drept matrimonial (AMI) şi cotidianul Corriere della Sera.

AMI avertizează că fenomenul infidelității conjugale este în creștere și datorită diversificării rețelelor sociale ca Facebook și Twitter. Orașele cu cele mai multe cazuri sunt Milano și Roma, iar trădătorii preferă „pauza de prânz”. Dintre aceștia, 70% au mărturisit că optează pentru aventurile de o noapte, în timp ce restul de 30% ajung să aibă o relație stabilă, paralelă cu cea conjugală.

Stefania C. (42 de ani) din Roma a divorțat în urmă cu un an pentru că soțul brusc, și-a schimbat atitudinea față de ea. „Când a împlinit 50 de ani, Simone a devenit de nerecunoscut. Inventa scuze pentru ca să lipsească de acasă și nu am mai rezistat. După ce s-a mutat la mama lui, am descoperit în calculatorul casei că avea o relație cu o femeie din Milano, pe care o afișa pe pagina de Facebook”, a povestit italianca pentru Agerpres.

„În jumătate de cazurile de infidelitate, partenerii „închid un ochi și tolerează situația”, a asigurat președintele AMI, Gian Ettore Gassani. „Vârsta trădătorilor a crescut și media a ajuns la 44 de ani. Există și un site al infidelilor din Italia /gleenden.com/ care are 90.000 de înscriși. Utilizatorii acceptați trebuie să fie căsătoriți și să își dorească o relație extraconjugală. Site-ul este activ în 158 de țări și se poate deconecta dintr-o singură mișcare pentru ca utilizatorii să nu fie surprinși de partener.

Psihologul japonez Katoshi Kanazawa a elaborat teoria potrivit căreia trădătorii sunt mai puțin inteligenți decât media persoanelor și iresponsabili la locul de muncă pentru că sunt concentrați asupra relației lor. Jumătate din cazurile de infidelitate sunt descoperite în urma consultării celularului partenerului și 20% din poșta electronică. Doar 20% dintre parteneri folosesc elemente de spionaj ca înregistrări video și microfoane amplasate fără știința partenerului.

Studiul arată că bărbații se implică în relații extraconjugale cu prietenele partenerelor, în timp ce femeile „pescuiesc” colegii de serviciu, antrenorii de fitness sau alte sporturi.