Izolarea apartamentului reduce costurile la întreținere

Izolarea casei sau a blocului cu polistiren este o modalitate simplă și modernă prin care poți să reduci semnificativ cheltuielile la întreținere. Polistirenul sau scârțâitoarea, cum era cunoscută din trecut, a devenit extrem de populară și folosită la izolarea, atât interioară cât și exterioară, a fiecărei locuințe.
Dacă îți construiești o casă, lucrurile sunt cât se poate de clare. Izolația cu polistiren va fi inclusă, deoarece toți constructorii o folosesc și o recomanda, indiferent de tipul clădirii. La fel stau lucrurile și în cazul construcției de blocuri noi, izolația cu polistiren va face parte din construcție.
Însă, în cazul blocurilor mai vechi, construite pe vremea lui Ceaușescu, când nu se practică o astfel de izolare cu polistiren se impune un efort suplimentar din partea asociației de locatari. Dacă o parte dintre aceștia nu își vor da acordul sau nu vor să investească într-o astfel de izolație a blocului, pentru că o consideră inutilă, atunci nu se cade să faceți unilateral izolația. Nu este eficientă, dacă nu se face pe toată suprafața clădirii. Se va dovedi inutilă și banii aruncați efectiv pe fereastră.
Polistirenul este, de obicei de două tipuri: expandat și extrudat. Cel expandat are densități diferite și este folosit pentru izolarea termică a pereților, în schimb polistirenul extrudat este util la izolarea termică a pereților, fundațiilor și a pardoselilor.
Părerile, în ceea ce privește eficientă izolării blocurilor cu polistiren sunt împărțite, însă lucrurile sunt cât se poate de clare.
Iată cum influențează izolarea blocului cu polistiren cheltuielile la întreținere și cum trebuie să se facă:
Pentru rezultate vizibile țineți cont de sfaturile specialiștilor
Izolarea blocului trebuie să se facă pe toate părțile exterioare ale clădirii. În cazul unei case, este foarte importantă izolarea acoperișului, apoi cea a pereților și a pardoselilor, care are nevoie de un grad de izolare mai scăzut. Specialiștii recomanda, pentru o izolarea mai bună a blocurilor polistirenul expandat, de bună calitate. De asemenea, plăcile de polistiren expandat, disponibile în diferite mărimi și grosimi, trebuie acoperite cu mortar, pentru o mai mare rezistentă în timp.
Cheltuielile la întreținere se pot reduce substanțial
Pentru că scopul izolării cu polistiren este o izolare mai bună și un confort sporit, efectul acesteia se poate vedea doar la factură de căldură, pe timp de iarnă sau vară, când afară sunt 50 de grade Celsius. Dacă izolația se face așa cum trebuie , cu materiale de calitate, atunci rezultatele vor fi cele dorite. În anumite situații se pot vedea reduceri la cheltuielile de întreținere chiar și cu 50%.
Crește confortul în locuința
Dacă, înainte de placarea fațadei blocului cu polistiren, iarnă, la minus 20 de grade, nu se putea stă în casă decât cu câteva rânduri de haine, după acest proces confortul se va simți pe propria piele. Vei putea stă chiar în tricou, depinde și de etajul la care ești situat.
Crește durată de viață a clădirilor
Un alt avantaj al placării cu polistiren ar fi că va crește durată de viață a clădirilor. Se presupune că acest tip de izolare va prelungi cu încă 20 de ani durată de viață a unui bloc.
Pe lângă toate aceste avantaje există și un dezavantaj
Însă, dacă lucrarea nu s-a făcut așa cum trebuie și cu materiale de calitate pot apărea probleme. Atunci când legăturile între panouri nu au fost strânse bine, apăr cunoscutele punți-termice, care, în timp duc la condens. Astfel, beneficiați de avantajul unui confort termic sporit, însă apare igrasia. Umiditatea care se va strânge în timp va conduce la apariția igrasiei.
În concluzie, izolarea termică a blocurilor cu polistiren poate adduce multiple beneficii, dacă va decideți să apelați la ea. (biroucadastral.com)