Izolarea casei – cheltuieli mai mici la întreținere

Izolarea casei sau a blocului cu polistiren, avantaje și dezavantaje

Izolarea casei sau a blocului cu polistiren – este o modalitate simplă şi modernă prin care poţi reduci semnificativ cheltuielile la întreţinere.

Polistirenul sau scârţâitoarea, cum era cunoscută din trecut, a devenit extrem de populară şi folosită la izolarea, atât interioară cât şi exterioară, a fiecărei locuinţe.
Dacă îţi construieşti o casă, lucrurile sunt cât se poate de clare. Izolaţia cu polistiren va fi inclusă, deoarece toţi constructorii o folosesc şi o recomandă, indiferent de tipul clădirii. La fel stau lucrurile şi în cazul construcţiei de blocuri noi, izolaţia cu polistiren va face parte din construcţie.
Însă, în cazul blocurilor mai vechi, construite pe vremea lui Ceauşescu, când nu se practica o astfel de izolare cu polistiren se impune un efort suplimentar din partea asociaţiei de locatari.

Dacă o parte dintre aceştia nu îşi vor da acordul sau nu vor investească într-o astfel de izolaţie a blocului, pentru o consideră inutilă, atunci nu se cade faceţi unilateral izolaţia. Nu este eficientă, dacă nu se face pe toată suprafaţă clădirii. Se va dovedi inutilă, şi banii aruncaţi efectiv pe fereastră.
Polistirenul este, de obicei, de două tipuri: expandat şi extrudat. Cel expandat are densităţi diferite şi este folosit pentru izolarea termică a pereţilor, în schimb polistirenul extrudat este util la izolarea termică a pereţilor, fundaţiilor şi a pardoselilor.

Părerile, în ceea ce priveşte eficientă izolării blocurilor cu polistiren sunt împărţite, însă lucrurile sunt cât se poate de clare.
Iată cum influenţează izolarea blocului cu polistiren cheltuielile la întreţinere şi cum trebuie se facă:
Pentru rezultate vizibile ţineţi cont de sfaturile specialiştilor.

Izolarea blocului trebuie se facă pe toate părţile exterioare ale clădirii. În cazul unei case, este foarte importantă izolarea acoperişului, apoi cea a pereţilor şi a pardoselilor, care are nevoie de un grad de izolare mai scăzut. Specialiştii recomandă, pentru o izolarea mai bună a blocurilor polistirenul expandat, de bună calitate. De asemenea, plăcile de polistiren expandat, disponibile în diferite mărimi şi grosimi, trebuie acoperite cu mortar, pentru o mai mare rezistenţă în timp.
Cheltuielile la întreţinere se pot reduce substanţial.

Pentru scopul izolării cu polistiren este o izolare mai bună şi un confort sporit, efectul acesteia se poate vedea doar la factură de căldură, pe timp de iarnă sau vara, când afară sunt 50 de grade Celsius. Dacă izolaţia se face aşa cum trebuie , cu materiale de calitate, atunci rezultatele vor fi cele dorite. În anumite situaţii se pot vedea reduceri la cheltuielile de întreţinere chiar şi cu 50%.

Creşte confortul în locuinţă.
Dacă, înainte de placarea faţadei blocului cu polistiren, iarnă, la minus 20 de grade, nu se putea sta în casă decât cu câteva rânduri de haine, după acest proces confortul se va simţi pe propria piele. Vei putea sta chiar în tricou, depinde şi de etajul la care eşti situat.
Creşte durata de viaţă a clădirilor
Un alt avantaj al placării cu polistiren ar fi va creşte durata de viaţă a clădirilor. Se presupune acest tip de izolare va prelungi cu încă 20 de ani durata de viaţă a unui bloc.

Pe lângă toate aceste avantaje există şi un dezavantaj
Însă, dacă lucrarea nu s-a făcut aşa cum trebuie şi cu materiale de calitate pot apărea probleme. Atunci când legăturile între panouri nu au fost strânse bine, apar cunoscutele punţi-termice, care, în timp duc la condens. Astfel, beneficiaţi de avantajul unui confort termic sporit, însă apare igrasia. Umiditatea care se va strânge în timp va conduce la apariţia igrasiei.
În concluzie, izolarea termică a blocurilor cu polistiren poate aduce multiple beneficii, dacă va decideţi apelaţi la ea. Sursă:biroucadastral.com