Jane Fonda a fost arestată în timpul unui miting împotriva schimbărilor climatice

Jane Fonda a fost arestată în timpul unui miting împotriva schimbărilor climatice de pe Capitol Hill după ce s-a mutat la Washington DC și a jurat să protesteze „în fiecare vineri” în amintirea protestelor sale din Vietnam din anii ’70

Jane Fonda a fost arestată în timpul unui miting împotriva schimbărilor climatice după ce s-a mutat la Washington DC pentru a protesta „în fiecare vineri”.

Mâinile actriței, în vârstă de 81 de ani, păreau să fie legate cu un fir de plastic, în timp ce a fost dusă de poliție pe treptele din fața clădirii Capitol din capitala SUA.

Aceasta a fost filmată în picioare lângă protestatarii International Change Oil, care au pornit un cântec în care cereau „justiție climatică”.

Actrița a mai luat anterior o poziție dură împotriva războiului din Vietnam, pentru care unii o poreclewsc „Hanoy Jane”.

În timp ce Fonda a fost săltată ieri de polițiști, mulțimea a aplaudat-o și a strigat: „Te iubim Jane!”.

Los Angeles Times a spus că este misiunea sa să facă arestată. Actrița a promis că va protesta în fiecare săptămână.

Fonda a declarat că este „inspirată și încurajată de mișcarea incredibilă” condusă de tineri activiști, inclusiv de Greta Thunberg din Suedia.

Ea a scris pe site-ul său: „Nu mai pot să stau și să-i las pe oficialii noștri aleși să ignore – și mai rău – să autorizeze – industriile care ne distrug planeta pentru profit.”

După ce a citit despre bătălia personală a lui Thunberg cu criza climatică, ea a fost și mai hotărâtă să acționeze.

Fonda a spus: „A observat că această criză se dezlănțuie împotriva noastră, ca un tren accelerat și a privit în jur și oamenii clar nu s-au comportat corespunzător. A traumatizat-o atât de tare încât a încetat să mănânce. Nu mi-am dat seama că a încetat să mănânce și să vorbească aproape un an. Și asta m-a atins cu adevărat.”

Fonda a fost autorizată să ia o pauză din seria Netflix „Grace and Frankie” pentru a se alătura protestatarilor pentru „Fire Drill Friday”.

Ea a spus: „M-am mutat la Washington, DC, pentru a fi mai aproape de epicentrul luptei pentru climatul nostru”.

Fonda a declarat pentru Los Angeles Times că, după alegerile lui Donald Trump, „a încercat să-l convingă despre climă”

Ea a explicat: „Cunosc bărbați ca el. Nu este atât de rău, dar știu bărbații ca el. Și egoul poate fi un lucru grozav.”

Fonda a adăugat: „Am vorbit cu Pamela Anderson, de exemplu. Și trebuie doar să se așeze în genunchi și să spună pur și simplu: „Vei fi un erou. Poți salva lumea.”

De asemenea, Fonda l-a criticat pe fostul guvernator al Californiei, Jerry Brown, pentru faptul că ar fi ignorat companiile petroliere care continuă să foreze „toată California”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.