Jane Fonda a fost arestată în timpul unui miting împotriva schimbărilor climatice

Jane Fonda a fost arestată în timpul unui miting împotriva schimbărilor climatice de pe Capitol Hill după ce s-a mutat la Washington DC și a jurat să protesteze „în fiecare vineri” în amintirea protestelor sale din Vietnam din anii ’70

Jane Fonda a fost arestată în timpul unui miting împotriva schimbărilor climatice după ce s-a mutat la Washington DC pentru a protesta „în fiecare vineri”.

Mâinile actriței, în vârstă de 81 de ani, păreau să fie legate cu un fir de plastic, în timp ce a fost dusă de poliție pe treptele din fața clădirii Capitol din capitala SUA.

Aceasta a fost filmată în picioare lângă protestatarii International Change Oil, care au pornit un cântec în care cereau „justiție climatică”.

Actrița a mai luat anterior o poziție dură împotriva războiului din Vietnam, pentru care unii o poreclewsc „Hanoy Jane”.

În timp ce Fonda a fost săltată ieri de polițiști, mulțimea a aplaudat-o și a strigat: „Te iubim Jane!”.

Los Angeles Times a spus că este misiunea sa să facă arestată. Actrița a promis că va protesta în fiecare săptămână.

Fonda a declarat că este „inspirată și încurajată de mișcarea incredibilă” condusă de tineri activiști, inclusiv de Greta Thunberg din Suedia.

Ea a scris pe site-ul său: „Nu mai pot să stau și să-i las pe oficialii noștri aleși să ignore – și mai rău – să autorizeze – industriile care ne distrug planeta pentru profit.”

După ce a citit despre bătălia personală a lui Thunberg cu criza climatică, ea a fost și mai hotărâtă să acționeze.

Fonda a spus: „A observat că această criză se dezlănțuie împotriva noastră, ca un tren accelerat și a privit în jur și oamenii clar nu s-au comportat corespunzător. A traumatizat-o atât de tare încât a încetat să mănânce. Nu mi-am dat seama că a încetat să mănânce și să vorbească aproape un an. Și asta m-a atins cu adevărat.”

Fonda a fost autorizată să ia o pauză din seria Netflix „Grace and Frankie” pentru a se alătura protestatarilor pentru „Fire Drill Friday”.

Ea a spus: „M-am mutat la Washington, DC, pentru a fi mai aproape de epicentrul luptei pentru climatul nostru”.

Fonda a declarat pentru Los Angeles Times că, după alegerile lui Donald Trump, „a încercat să-l convingă despre climă”

Ea a explicat: „Cunosc bărbați ca el. Nu este atât de rău, dar știu bărbații ca el. Și egoul poate fi un lucru grozav.”

Fonda a adăugat: „Am vorbit cu Pamela Anderson, de exemplu. Și trebuie doar să se așeze în genunchi și să spună pur și simplu: „Vei fi un erou. Poți salva lumea.”

De asemenea, Fonda l-a criticat pe fostul guvernator al Californiei, Jerry Brown, pentru faptul că ar fi ignorat companiile petroliere care continuă să foreze „toată California”.

 

Facebook Comments