Jeanșii nu au apărut pentru prima oară în America, ci sunt vechi de câteva secole

Contrar părerii multora, jeanșii, sau blugii, aceşti pantaloni care au înnebunit lumea, nu s-au creat pentru prima dată în America, ci în Italia, cunoscută şi ca ţara a modei. Blugii au apărut la Genova, în anul 1567, când oraşul trecea printr-o situaţie grea ca urmare a faptului că, în 1566, turcii cuceriseră insula Chios, care se aflase sub stăpânire genoveză.

Marinarii din port şi-au adus bărcile pe uscat şi le-au acoperit cu o pânză de culoare albastră, nuanţa cunoscută şi sub numele de “albastru de Genova”. Cum oraşul trecea printr-o criză economică puternică, situaţia locuitorilor era deosebit de grea.

În aceste vremuri de restrişte, unui marinar genovez i-a venit ideea să-şi confecţioneze pantaloni din pânză folosită la acoperitul bărcilor. şi alţi marinari i-au urmat exemplul şi în acest fel au apărut pantalonii botezaţi “genovezi”, care au devenit în scurt timp îmbrăcămintea de bază a locuitorilor din oraş, atât a bărbaţilor, cât şi a femeilor. Cu timpul, modă a fost preluată şi de alţi marinari care treceau prin Genova, care au schimbat numele pantalonilor din “genovezi” în “geans”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.