Joaca mea de-a profetul în joaca altora de-a războiul!

iubitul meu

Analiști, politologi, jurnaliști, istorici (sau moromeți tălmăcind ziarele), caută să prefigureze condițiile iminentului conflict mondial, al treilea război mondial, cât, cum, unde, cu cine, între cine, cu ce mijloace și așa mai departe. Nu aveam cum lipsi din tagma celor care își dau cu presupusul… dar cel puțin eu enunț din capul locului faptul că …nu știu adevărul…! Că doar fabulez cumva.

Ca protagoniști, în oricare dintre scenarii, apar inevitabil rușii cu americanii deși, nici nemții sau mai ales chinezii, ori englezii sau chiar turcii, nu sunt ignorați.

Din istoria recentă, de după revoluția franceză, putem învăța care au fost mișcările geopolitice și militare dar mai ales consecințele acestora. Cum s-au format sau destrămat imperii, state, regiuni, cum s-a transformat civilizația umană datorită industrializării și apoi a tehnologiilor avansate, cum au evoluat formele de agresiune între oameni sau țări, cum s-au semnat, respectat (sau mai ales încălcat) tratate și convenții. Cum nu este de ignorat nici dezvoltarea industrială a unor sporturi în care se consumă instinctul violenței.

Ar părea că, la nivel global, nu a existat nicio zi în care să fie pace absolută. Undeva în lume zilnic este război. Războiul face parte din educația umanității. Încă de mici ni se dă modele de viteji, de eroi care, până la urmă, nu au fost altceva decât prădători, criminali, despoți… dar așa au considerat profesorii noștri că trebuie să creștem, cu reflexul condiționat al violenței, și să considerăm ca modele de viață unii precum Alexandru Macedon, Iulius Cezar, Napoleon, criminali locali cunoscuți doar regional, generalii recenți și …mulți alții. Nu este o mirare nici cum și de ce în ultimele decenii au fost creați eroi ipotetici, personaje, în filme, desene animate și mai ales jocuri de playstation,  monștri și super-oameni.

Revenind la mișcările geopolitice actuale. SUA au avut mereu conflicte, Rusia de asemenea, cine au fost învingătorii? Li s-a cășunat de vreo câteva decenii pe țările asiatice, desigur, nu întâmplător, cine au ieșit învingători? Europa a tentat oarecum refacerea imperiului roman și nu prea s-a reușit. Odinioară, romanii, au impus un imperiu prin frică, jaf și crimă, pe căi umaniste încă nu este pregătită lumea, fiindcă, așa cum spuneam mai sus, educația i-a îndemnat să fie fans criminalilor și nicidecum marilor spirite umaniste, mai multe statui au criminalii decât înțelepții!…

Nici SUA nu se poate spune că sunt cu adevărat un spirit unitar. Între state sunt multe diferențe de tot felul. Cu Uniune Sovietică tot așa a fost, impusă prin crimă și jaf dar niciodată ajunsă un spirit unitar, un neam. Federația actuală nici atât. Ceea ce dovedește faptul că nici în antichitate și nici în istoria recentă imperiile nu au avut trăinicie. Doar națiile mari care au evoluat sunt încă și astăzi trainice.

Națiile mai mici au avut întotdeauna de suferit, fie din cauza neputinței de a rămâne neutre, fie pentru că au năzuit mai mult, sau nu au știut să fie oamenii uniți și să se apere.

Războiul modern de astăzi se dezvoltă pe mai multe fronturi: educațional (vezi manipulare), economic (vezi corporațiile), medical (vezi distrugerea sistemelor de sănătate și otrăvirea populației), informațional (aici nu poți vedea!), și, desigur, prin toate mijloacele neconvenționale puse la dispoziție de avansul tehnologic.

Unii cred că Rusia va fi distrusă, alții că America, și văd învingători pe chinezi sau vreo uniune nouă și surprinzătoare de state. Al treilea război mondial este în desfășurare de câteva decenii. Vacs! Până aici nu a învins nimeni dar au fost făcute foarte multe victime. Și mai ales o mare risipă de resurse.

Într-un posibil scenariu se poate vedea și așa: SUA și Rusia se vor bate încă în războiul de proximitate până își vor epuiza economiile, fiindcă sunt învrăjbiți de CINEVA pe care eu îl bănuiesc ca fiind Israel. Iată, Israelul instigă popoarele dar nu fățiș, au metode perfide și eficiente, și este un curaj la limita nebuniei să acuz Israelul așa direct, neavând nicio probă de arătat, nu-i așa? Reflectați!… Se vor bate încă și se vor crea mici și mari alianțe și treceri dintr-una într-alta cu o surprinzătoare trădare, cum este posibilă chiar și o unire a SUA cu Rusia dacă nu fățișă, măcar tainică!… Vor fi distruse regiuni și state doar pentru resursele lor naturale și pentru pozițiile lor geografice strategice. Vor fi încă masive mișcări migratorii deloc întâmplătoare, mai bine spus atent dirijate. Se va manifesta deschis intenția de stat unic mondial, globalizarea, noul imperialism planetar, îl vor împlini dar… va dura mai puțin decât orice imperiu care a fost vreodată pe fața pământului, poate chiar cinci minute!

China, cum a îndatorat foarte tare SUA, posibil să fie țintă acesteia din urmă, pentru a nu i se mai plăti datoriile sau pentru invidie. Probabil, privind subiectul China, le stă bine SUA că au acolo în coastă o Coreea de Nord pe care s-o bombardeze nuclear și, din greșeală, și pe China!!!… Amintiți-vă eroarea bombardării din războiul din fosta Iugoslavie, China nu uită!

Țările africane, probabil, vor avea de câștigat, crăpând acele imperii (din așa-zisa lume civilizată)  care le-au ținut milenii în sclavie, vor putea, în sfârșit să se dezvolte prin autodeterminare și prin uzul bogățiilor de care sunt binecuvântate.

Învingător va fi numai și numai ”instigatorul”, uneltitorul din umbră, forța obscură. Nu pentru mult timp. Această Forță se va autodistruge iar popoarele, mărunțite, slăbite, își vor relua viața într-o diversitate cum a fost la începuturile istoriei, ca niște triburi văzându-și de bucățica lor de pământ. Vor fi astfel mult mai multe țări ca astăzi, chiar și țările mari de acum se vor fărâmița, așa cum s-a transformat Italia și  Europa după căderea imperiului roman. Planeta va număra o populație decimată sau …va supraviețui doar decima!…

Noua lume va cunoaște pacea doar din faptul că fiecare se va întoarce la chemarea memoriei sale ancestrale în care credințele, aspirațiile ca neam, științele, vor fi înfășurate într-o nouă spiritualizare, o nouă morală, un nou mod de producție, de orânduire socială, o nouă educație și filozofie care va lăsa spațiu și drept firesc la viață oricui, prevalând respectul pentru principiul de diversitate celui unitar. Oamenii nu vor mai avea nici frică și nici dispreț față de divers.

Habar nu am cum va supraviețui apoi Iisus, nerăstignit de milioane de ori pe secundă, așa cum este obișnuit acum. Nici ce soartă vor avea gadget-urile de care părem nelipsiți. Iar idolii noștri de astăzi încotro vor apuca-o!… Și eu parcă-parcă mi-aș lua tălpășița de pe aici, Pământul începe să frigă, dar nu am dat încă de carnet de conducere pentru nava-plăcintă din Star Trek. Plus că mi s-ar face un dor sfâșietor de acest iubit Pământ, cu care nu aș putea supraviețui acolo, haihui printre galaxii!

Gata joaca mea pe astăzi. Vi se pare un mixt de idei deja auzite. Probabil nu va fi așa. Probabil planeta se prăvale, umanitatea va dispărea, chiar întreaga viață pe Pământ… sau Pământul se va răzvrăti expulzându-ne, cum este posibilă și o colonizare a umanității de către vreo altă civilizație din Univers. Orice este posibil când dai cu presupusul!

Am scris acestea – și nu, NU sunt deloc un profet – doar pentru a vă da puncte strâmbe de reflecție, voi, obișnuiți-vă să filtrați orice idee sau informație, de aici sau de oriunde, prin propria voastră conștiință și inimă – și să nu uitați faptul că, dacă vă doriți puternic un viitor copiilor voștri, cum îl visați, cum apărați visul, așa va fi.

Bonus: Într-o zi fără mâine… Vom purta la gât această mărgică albastră, care seamănă văzută de sus cu o lacrimă a Domnului. Așa mari cum vom crește, atât de mari încât într-un ochi ne va încăpea ziua și în celălalt …noaptea.