Jobul pe un vas de croazieră e plătit bine

Mirajul călătoriilor în locuri exotice şi al unei munci bine plătite îi atrage din ce în ce mai mult pe români! Iar cea mai bună variantă este să se angajeze pe vase de croazieră. Chiar dacă sunt plecaţi şase sau opt luni departe de familie, mulţi spun că efortul merită din plin. Mai ales că oamenii cu experienţă pot ajunge în posturi de conducere, unde câştigă 5 mii de euro pe lună.

Lorena are 20 de ani şi este studentă la Universitatea Maritimă Civilă din Constanţa. Pentru un job mai bine plătit, ar renunţa oricând la studii ca să poată pleca pe un vas de croazieră:

„Se oferă cazare, o masă care nu se achită și reușești așa să-ți pui un bănuț deoparte! În comparație cu salariile din România și cu condițiile de aici, prefer să plec pe un vas de croazieră și să îți fie mai bine!”

Cazarea, mâncarea şi serviciile medicale sunt asigurate. Iar salariile diferă în funcţie de experienţă şi de studii. Pornesc în cele mai multe cazuri de la 800 de dolari şi pot ajunge până la 5.000 de dolari.

Pentru pozițiile care nu necesită un grad de cunoștiințe avansat, venitul variază între 800 și 1.200 dolari: personal auxiliar în spatele barului, operativ în restaurante, sau curățenie a spațiilor publice pe navă.

Aproape 10.000 de români muncesc pe vase de croazieră, în domeniul ospitalităţii. În cazul marilor companii de peste Ocean, voiajele au o durata de 6 până la 8 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.