John Malkovich este protagonist într-o „farsă” inspirată de scandalul Harvey Weinstein

John Malkovich este protagonist într-o „farsă” inspirată de scandalul Harvey Weinstein și scrisă de David Mamet. Spectacolul va avea premiera mondială la Londra în aceasta vară.

Vorbind la Radio 4 BBC, în programul de astăzi, marți, Malkovich descrie opera ”Bitter Wheat” (grâu amar) ca pe o „farsă neagră despre un magnat din lumea filmului foarte maltratat.” Actorul a spus că „mulți oameni s-ar putea să nu guste piesa” dar spune despre scenariu că a simțit că este „o formidabilă scriere”.

La întrebarea cum comedia ar putea fi folosită pentru a răspunde la natura gravă a scandalului – care include acuzații de viol, hărțuire și agresiune sexuală, toate asupra lui Weinstein  – Malkovich a spus: „O mulțime de comedii mari pot trezi întrebare: râd sau plâng? Cred că asta este o comedie la intersecția dintre durere și farsă.”

În materiale promoționale, personajul lui Malkovich, Barney Fein, este descris ca fiind „un monstru umflat – un lider de studio care, la fel ca predecesorul său, Minotaurul, îl devorează pe tânărul care s-a lăsat ademenit în caverna sa.” Bitter Wheat este scrisă și regizată de David Mamet într-o bună dispoziție și „smulge pashmina de pe rana supurativă, care este lumea divertismentului, și ne lasă ca fiind cele mai bune ființe umane, și mai capabile de a aborda încă o dată ororile vieții”.

Malkovich, care a lucrat cu Weinstein în filmul Rounders, a declarat: „se spune că toată lumea de la Hollywood știa [despre comportamentul lui Weinstein]… Nu-i adevărat. Nu a fost niciodată un subiect de conversație…”

La întrebarea dacă Barney Fein ar trebui să reprezinte pe Weinstein în mod cert, Malkovich a spus: „Nu, nu este în special Harvey Weinstein. Este o afacere mare și trimite la o mare parte dintre oamenii care ocupă anumite poziții, de exemplu, cum s-au comportat într-adevăr pentru mai mult sau mai puțin de un secol unii șefi de studio. Unde ideea a avut, probabil,  început,  ca o reacție la toate știrile care au apărut, în special despre Harvey Weinstein, pot crede și că David a luat ideea de acolo.”

”Grâu amar” este prima lucrare inedită a lui Mamet după China Doll, care a fost jucată pe Broadway în 2015 și l-a avut protagonist pe Al Pacino. Malkovich va fi însoțit pe scenă de Doon Mackichan, care joacă asistentul lui Fein, Sondra, și Ioanna Kimbook în prima sa performanță teatrală.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Garrick, Londra, din 7 iunie până pe 14 septembrie.

Luna viitoare, Steven Berkoff va intra în rolul de Harvey, un spectacol scris despre Weinstein, la Teatrul Playground din Londra. (Sursa: theguardian)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.