Judecător blând cu pedofilii – consideră două fete minore complice și nu victime unui abuz sexual

Un judecător din Kansas a ajuns sub oprobriul public pentru că a spus în instanță că două fete, atrase online de un pedofil pentru a face sex cu ele, pe când acestea aveau 13 și 14 ani, au fost parțial și ele de vină pentru ceea ce li s-a întâmplat.

„Mi se pare că victimele în acest caz, în special, au fost mai degrabă complice la infracțiune, participante la comportamentul penal, decât victime”, a declarat un judecător din Leavenworth, Michael Gibbens, în motivațiile redactate la o sentință din decembrie în procesul unui om de 67 de ani, care a plătit pentru sex pe cele două fete, potrivit unui raport al ziarului Kansas City Star.

The Star a raportat duminică că judecătorul Gibbens a ignorat procurorii în condamnarea lui Raymond Soden la aproape șase ani de închisoare. Procurorii au declarat că Soden a avut o condamnare prealabilă pentru violențe sexuale și a cerut (fără să fie băgați în seamă de judecător) ca acesta să fie condamnat la mai mult de 13 ani de închisoare.

Ziarul a raportat că judecătorul Gibbens a explicat raționamentul său pentru această sentință mai indulgentă spunând că cele două fete s-au dus la casa Soden de bunăvoie și au acceptat de bună voie bani de la el pentru favorurile sexuale.

„Ele au acceptat cu siguranță să se vândă, chiar dacă asta este împotriva legii chiar și pentru un adult”, a spus el, potrivit ziarului, care a obținut o transcriere a sentinței.

Niciuna dintre fete nu a venit la proces pentru ca să asiste la condamnarea bătrânului. Și asta a contribuit la sentința blândă a judecătorului, a informat ziarul.

Un avocat din Shawnee, Michelle Herman, a declara aceluiași ziar că cele două fete erau la data faptelor minore și victime, nicidecum …infractoare.

„Agresiunea sexuală nu este niciodată vina victimei. Nu contează ce au făcut sau nu fetele, el este adult și nimeni nu merită să fie exploatat sexual”, a spus Michelle Herman, potrivit ziarului.

În august, bătrânul Soden nu s-a opus niciuneia dintre acuzații. A recunoscut că știa dinainte vârsta fetei, 13 ani. (sursa: foxnews – foto: judecătorul în stânga, făptașul în dreapta)

Cum comentați sentința dar mai ales raționamentul judecătorului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.