Justiția din România – controverse și dezbateri la Guvern

Ce a obţinut CSM după discuţiile de la Guvern

Preşedintele CSM, Lia Savonea, afirmă că, în urma discuţiei de la Guvern, s-a agreat propunerea Consiliului Superior al Magistraturii privitoare la asigurarea unui termen rezonabil pentru emiterea avizului consultativ şi menţinerea unor solicitări formulate de Consiliu, precum şi măsura abrogării modificărilor aduse dispoziţiilor art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor referitoare la posibilitatea numirii judecătorilor în funcţii de conducere la unităţile de parchet.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, afirmă, într-o informare transmisă luni seară, că situaţia generată de adoptarea OUG nr. 7/2019 a determinat convocarea, în cursul zilei, a Plenului CSM pentru dezbaterea efectelor adoptării ordonanţei şi stabilirea demersurilor care se impun a fi efectuate de către Consiliu.

„Cu referire la propunerile Consiliului, acestea au în vedere următoarele: Necesitatea amânării sau a modificării unor dispoziţii referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, concursul de admitere în magistratură, formarea iniţială a auditorilor de justiţie, stagiul judecătorilor şi procurorilor, examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor, concursul de promovare în funcţii de execuţie şi de numire în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor sau concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost semnalată de Consiliul Superior al Magistraturii încă din anul 2018”, arată preşedintele CSM. CITEȘTE MAI MULTE DETALII PE DIGI24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.