Karyn Calabrese are reţeta aspectului „veşnic tînăr”

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Are 70 de ani dar arată mult, mult mai tînără. Karyn Calabrese are rețeta aspectului „veșnic tînăr”.

Cine o vede pentru prima dată pe Karyn Calabrese rămîne uimit în faţa tinereţii şi frumuseţii ei… Iar Karyn nu face niciodată un secret din data nașterii sale.

Fostul fotomodel s-a născut la puțină vreme după cel de-al doilea Război Mondial, la data de 20 aprilie 1947. Ceea ce înseamnă că tocmai a împlinit 70 de ani. Oricine va recunoaște că nu e la îndemîna oricui să arate cu 25 de ani mai tînăr.

Toți cei care constată modul în care arată această femeie ajunsă la vârsta a III-a se întreabă dacă există, cumva, vreo taină a longevității și a păstrării aspectului tînăr, în sfidarea timpului care trece nemilos, peste noi toți. Karyn Calabrese susține că secretul său este… hrana vie. Sau, mai bine zis, dieta raw vegană.

După cum se știe, veganismul presupune abținerea de la alimentele de origine animală, dar în cazul dietei adoptate de către Karyn vegetalele sunt consumate exclusiv în stare crudă, minim procesată. Pentru cei care susțin că n-ar rezista unui asemenea regim alimentar sau că s-ar simți lipsiți de vlagă în urma unei diete fără carne, lapte și ouă, trebuie spus că, din punct de vedere profesional, Karyn este, la etatea sa, o persoană activă, energică.

A deținut, de-a lungul timpului, mai multe afaceri în domeniul alimentar. Unul dintre restaurantele sale este cel mai longeviv din SUA, dintre cele specializate în hrana vie. Deși tocmai a intrat în rîndul septuagenarilor, Karyn n-are nevoie de mai mult de 4-5 ore de somn pe noapte, grație regimului său alimentar. Dieta clasică, în care predomină hrana bogată în zahăr, alimentele cu indice glicemic ridicat și produsele de origine animală, suprasolicită sistemul digestiv și implică un consum de energie sporit din partea organismului, pentru eliminarea toxinelor formate, mai ales în cazul exceselor alimentare.

În organismul unei persoane care își procură „nutrienții” de la fast-food, kilogramele în plus sunt aproape inevitabile și acompaniate, adesea, de glicemia sporită și de inflamația cronică – care îmbracă forma diferitelor boli. Dacă mai adăugăm influența poluării și a stresului cotidian, aceste persoane ajung, deseori, să fie victimele îmbătrînirii premature.

Karyn Calabrese a adoptat dieta vegană axată pe crudități (dieta raw-vegană) cu decenii în urmă, pentru a-și îmbunătăți sănătatea și a evita acumularea kilogramelor în plus. Dacă stăm bine să ne gîndim, milioane de ani strămoșii noștri au consumat hrana fără a o găti cu ajutorul focului, la fel cum o consumă cea mai mare parte a speciilor din lumea vie.

Însă nu este nevoie să adoptăm de pe o zi pe alta dieta vegană, renunțând complet la micile plăceri culinare. Înțelept este să începem să consumăm cît mai multe vegetale crude, reducînd gradual consumul de dulciuri, făinoase, alimente procesate și produse de origine animală.

La începutul anilor ′80 în casa lui Karyn s-a format un mic grup de sprijin dedicat celor care voiau să facă tranziția de la dieta clasică la dieta raw food. În doar o jumătate de an, grupul a crescut de la 6 persoane la peste 90. Atunci, Calabrese a decis să abandoneze modelingul, spre a se dedica îndrumării celorlalți în marterie de stil de viață sănătos și afacerilor în domeniul alimentației sănătoase. Cu timpul, a deschis trei restaurante, un magazin de profil, un centru de terapii holistice. A lansat o carte de bucate, un ghid de detoxifiere și o gamă de cosmetice pe bază de ingrediente naturale. Predă cursuri de stil de viață sănătos și terapii holistice.

Karyn Calabrese susține că nu mai știe cum este se fii bolnav, de cînd a adoptat dieta pe bază de crudități și a renunțat la fast-food și la alimentele procesate. La 70 de ani Karyn Calabrese arată cu un sfert de secol de ani mai tînără, fără botox și vizite la medicul estetician. Astăzi, printre cursanții care o ascultă cu interes pe Calabrese se numără și numeroși medici. Între cei care îi solicită sfaturile sau îi frecventează magazinele ori restaurantele se numără și vedete internaționale, precum John Cusack, Stevie Wonder sau Beyoncé. Calabrese promovează detoxifierea naturală și postul terapeutic. Susține că hrana vie oferă o mai bună putere de concentrare, mai multă energie și evident… un aspect mai tînăr.( karynraw.com)

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •