Kim Yo-jong, sora dictatorului nord-coreean, este în așteptarea preluării puterii

EXCLUSIV: Kim Yo-jong va fi acceptată ca următorul lider al Coreei de Nord, familia ei este privită ca „divinitate” în această țară.

Sora dictatorului nord-coreean Kim Jong-un este în așteptarea preluării puterii dacă fratele său moare din cauza misterioasei boli care l-a lovit.

Kim Yo-jong poate fi chiar mai nemiloasă decât a făcut fratele său vreme de opt ani de când conduce, avertizează specialiștii. Sora liderul suprem nu a arătat nicio milă față de disidenții din cea mai secretă țară din lume, inclusiv pentru membrii familiei sale.

De asemenea, ea a participat la testele cu rachete, fapt care demonstrează interesul pentru acestea. Există temeri că sora lui Jong-un, care își împărtășește pasiunea pentru dezvoltarea armelor, ar putea face cel puțin un atac militar pentru a-și „arăta curajul”.

Aceasta vine pe fondul unor zvonuri crescânde despre sănătatea lui Kim Jong-un după dispariția sa din public și susține că ar fi suferit un atac de cord.

Prof. Natasha Lindstaedt, expertă în regimuri totalitare, a spus pentru Mirror că sora lui Jong-un nu ar avea niciun obstacol în calea acceptării de către vechea gardă politică ca un nou tiran „divin”,  se va continua dictatura neîntreruptă a familiei asupra țării, inițiată de Kim Il-sung în 1948.

Profesorul Lindstaedt a spus: „Nu cred că a fi femeie îți va slăbi poziția dacă vei prelua funcția de lider. Deseori noii lideri simt că trebuie să fie mai duri decât precedentul”.

Kim, absolventă de informatică, este a cincea și cea mai tânără fiică a regretatului Kim Jong-il, pe care fratele ei a reușit să o pregătească pentru a deveni un lider. Ea are o relație strânsă cu fratele său și, ca și el, s-a bucurat de o viață de lux interzisă oamenilor națiunii.  De la vârsta de nouă ani a fost educată în Elveția, unde cuplul locuia împreună și avea un bucătar privat și o echipă de bodyguarzi.

Dna Kim s-a întors la Pyongyang pentru a merge la universitate înainte de a-și ocupa locul în elita conducătoare. Ea a fost primul trimis al familiei care a vizitat Seul, capitala Coreei de Sud, și s-a alăturat fratelui său la întâlnirea cu președintele Statelor Unite, Donald Trump.

Este ea acum moștenitoarea tronului pătat de sânge, deoarece copiii fratelui său sunt prea mici. Kim Jong-chul, fratele lor mai mare, este văzut ca un playboy, slab, cu puțin interes pentru politică și nu este considerat apt de comandă.

Fratele vitreg, Kim Jong-nam, a murit într-o aparentă crimă în 2017, iar fratele vitreg Kim Sol-Song nu este considerat un pretendent al preluării.

Sung Yoong Lee, un expert american din Coreea, a declarat recent: „Este posibil ca doamna Kim să fie și mai tiranică decât fratele, tatăl sau bunicul”… „Va trebui să-și arate curajul provocând Statele Unite cu teste majore de arme și atacuri letale asupra Coreei de Sud și a forțelor americane staționate acolo.”

Șapte decenii ale guvernării dinastiei Kim au văzut mii de executați și milioane de oameni înfometați.

Dna Kim a rămas calmă în fața brutalității regimului, inclusiv executarea unui unchi care a fost dat hrană la câini.

Un fost ofițer britanic de informații militare a declarat pentru Mirror: „Un membru al familiei este gata să preia controlul, pentru a proteja dinastia în curs de desfășurare”… „Coreea de Nord a devenit mai agresivă și imprevizibilă și este posibil să continue linia.”

Securitatea în peninsula coreeană și în regiunea mai largă este agitată de la dispariția lui Kim Jong-un.

Războiul de trei ani dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud – care a ucis cinci milioane de oameni, inclusiv 1.078 de soldați britanici – s-a încheiat cu un armistițiu în 1953, dar nu s-a încheiat niciodată. Kim Jong-un a amenințat că va ataca atât America, cât și Coreea de Sud.

Dar dacă un succesor mai agresiv ar putea prelua, acest lucru ar putea duce Coreea de Nord în pragul războiului. Într-un scenariu de coșmar și alții din regiune vor fi atrași în conflict…

În câteva ore de la izbucnirea războiului peste granița puternic militarizată, milioane de soldați din Nord ar putea distruge apărările din Sud. Treizeci de mii de soldați americani și peste trei milioane de soldați sud-coreeni s-ar mobiliza, în timp ce mii de tunuri de artilerie nordică ar deschide focul.

Rachete balistice din nord ar fi dezlănțuite și până la două milioane de soldați ar traversa sârma ghimpată și limita zidului de beton, luptând împotriva celor din sud.

Capitala Coreei de Sud Seul, aflată la doar 50 de mile de graniță, ar putea fi invadată în câteva zile, o victorie devastatoare, dar temporară. Forțele de atac ale portavioanelor americane ar intra în acțiune și zeci de mii de marini ar consolida forțele sud-coreene. Submarine și nave de război ar atinge pozițiile din Coreea de Nord cu valuri de rachete. De asemenea, armele tactice pot fi folosite în zone mici.

Forțele aeriene americane ar provoca, de asemenea, haos, deoarece Pyongyang a luptat să-și alimenteze trupele cu tunuri. Forțele nordice ar fi respinse și dinastia Kim ar fi în cele din urmă înlăturată, posibil în urma unei perioade de război și cu prețul a milioane de vieți.

Donald Trump a declarat că speră în vindecarea și reapariția lui Jong-un, știm însă cât de ironic și de sarcastic este președintele american! O destabilizare în zonă ar include și pe ”dușmanul comercial” al său, China…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.