Klaus Iohannis: Guvernul este condus de infractorul Dragnea, prin interpuși

Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la Cotroceni, în lumina celui mai recent scandal de pe scena politică.

Iată principalele declarații ale președintelui:
”Se aude că doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la CCR. Probabil Curtea va da un răspuns, însă dați-mi voie să spun că nu va rezolva problema. CCR nu are cum să rezolve, fiindcă problema este una politică și o să vă spun și care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima cauză este că, de facto, România nu are prim-ministru. A doua cauză este inabilitatea PSD de a face politică. Politică de orice fel. Doamna prim-ministru m-a sunat ieri. Și ce credeți că m-a întrebat. Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. I-am spus politicos că o voi informa când ajung la o concluzie. M-aș fi așteptat, ca printre vizitele pe care le face în străinătate, să mă caute și să întrebe care este problema. Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Nu suntem aici să ne trimitem hârtii scrise de colaboratori, suntem aici pentru a rezolva problemele statului” a spus președintele.

”A doua cauză este totala inabilitate a PSD de a face politică. Constat că PSD și-a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a acționa politic. Nu mai știe să facă politică. Acest PSD este partidul care dă guvernarea, este foarte grav. PSD-ul guvernează prost. Asta am subliniat în repetate rânduri, inclusiv astăzi. PSD-ul legiferează foarte, foarte prost. Și asta nu este o afirmație pe care o fac așa, pentru că nu îmi place PSD. Am cerut câteva date pentru a vedea care este calitatea legilor. În treizeci și ceva de situații m-am adresat CCR pentru că am considerat că legile promovate și votate de majoritatea psd-istă sunt proaste. În peste 25 de cazuri CCR mi-a dat dreptate și a declarat actele respective parțial sau integral neconstituționale. Dați-vă seama, într-un singur an, peste 25 de legi neconstituționale. PSD nu mai este capabil să negocieze politic, nici măcar nu încearcă, PSD încearcă să își impună voința prin politica pumnului în gură. Acest lucru pentru mine este inacceptabil” a continuat Klaus Iohannis.

”Voi aștepta decizia CCR, după care voi acționa constituțional. Sunt multe hârtii cu anexe, toate aceste lucruri vor fi explicate în documentele pe care le vom trimite la CCR. Punctul nostru de vedere este unul consolidat, corect. Deocamdată nu mai fac nimic în această speță, până când Curtea va lua o decizie”

”Un termen rezonabil pentru un răspuns la acest nivel trebuie să îl definim încât să fie valabil pentru toți participanții. M-am documentat cum acționează psd-iștii. Aflăm că la Senat s-a depus o solicitare de acceptare a urmăririi penale pentru președintele Senatului. Am așteptat un vot sau o rezoluție a Parlamentului. Parlamentul, controlat de majoritatea PSD-istă a considerat că un termen rezonabil este de 2-3 luni. Putem să ne inspirăm de aici”
”Prin amânarea acestei decizii nu se blochează activitatea Guvernului”

”Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea, prin interpuși”
”Doamna prim-ministru a venit cu o solicitare de remaniere, fără nicio explicație. Revocarea este o sancțiune politică, nu este o mișcare de plăcere. Aceeași doamnă prim-ministru avea obligația să explice de ce anumiți miniștri se cer revocați. Acest lucru nu s-a făcut. Confundă guvernul cu partidul. Este anormal ca premierul să nu vină și să explice națiunii de ce face o remaniere. Această manieră de a conduce statul de la partid o cunoaștem dintr-un regim care s-a terminat în Decembrie 1989”

”Doamna prim-ministru sau cine o dirijează nu are răbdare. În acest fel nu se poate lucra”
”Avem marți ședință de CSAT și ar fi fost momentul pentru o discuție fără să atragem atenția. Ar fi fost foarte elegant. Acum va afla argumentele la CCR”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.