La 11 ani nevoită să nască, fata violată de partenerul de 65 de ani a bunicii sale

Un caz care a provocat proteste în întreaga lume – povestea unei fete de numai 11 ani, violată de către partenerul bunicii sale, de 65 de ani, și forțată să dea naștere prin cezariană. Avortul este ilegal în Argentina.

Fapta s-a întâmplat în Buyurracù, în provincia Tucoumàn, Argentina. Minora de 11 ani, încredințată spre îngrijirea bunicii sale din 2015, după ce și cele două surori mai mari ale sale fuseseră violate, de data asta de către concubinul mamei.

În ciuda cererii legitime de întrerupere a sarcinii, permisă de lege în caz de violență, copila a născut împotriva voinței sale. Pruncul, se pare însă că nu va supraviețui.

Fata descoperise că era însărcinată în 28 ianuarie, când durerile foarte puternice au forțat-o să se ducă la spital. Era într-a nouăsprezecea săptămână de sarcină.

Cazul Lucia, nume fictiv, este chiar mai dramatic. În ciuda restricțiilor legale, de fapt, în Argentina, avortul este permis prin lege atunci când viața femeilor este în pericol și atunci când sarcina este rezultatul violului, așa cum a fost cazul fetei care, de fapt, împreună cu mama ei, a avansat o cerere de avort la instituțiile sanitare din Tukumán.

Tucoumán, însă, s-a proclamat „Pro-Vita” prin guvernatorul Juan Manzur care a condus la 5 august o manifestație majoră împotriva avortului pe străzile din San Miguel de Tukumán. Și astfel, autoritățile sanitare au amânat procedura avortului până la a fi nevoiți să injecteze cu corticosteroizi pentru a crește fătul, încercând să o convingă pe fata de 11 ani să ajungă  până la sfârșitul sarcinii.

Pe 11 februarie, fata a încercat să se sinucidă. Până marțea trecută, când, acum în a 23-a săptămână, în loc să i se provoace avortul, a fost făcută o cezariană de urgență, de către doi medici privați, care au considerat acum prea riscant să procedeze la avort. Unul dintre cei doi, Dr. Cecilia Ousset a spus:  „din motive electorale (Guvernatorul se va recandida în iunie), autoritățile au împiedicat întreruperea legală a sarcinii.”

Copilul în cele din urmă a fost născut, dar cântărește doar 660 de grame și, potrivit medicilor, nu va supraviețui. Sursa tgcom.it

Nu se spune pe surse dacă au scăpat de pedepse violatorii celor trei surori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.