La 13 ani și-a pierdut viața încercând să o salveze pe cea a fratelui său

Doi copii în vârstă de 10 și 13 ani au murit într-un incendiu care a avut loc la 4 dimineața în casa lor, în Via dei Mille, în Messina: cel mai mare dintre cei doi și-a pierdut viața încercând să salveze pe fratele său. În casă mai erau părinții și alți doi frați care au fost salvați. Părinții au încercat să-i salveze și pe ceilalți doi copii, dar flăcările i-au împiedicat.

Flăcările s-ar fi răspândit într-o curte interioară a clădirii. Un vecin al casei a observat focul și a dat alarma, chemând  pompierii. În foc au murit asfixiați Filippo Francesco Messina, 13, și fratele său Raniero 10 ani. Salvați, cu toate acestea, cei doi frați mai mici cu vârste de 8 și 6 ani, Tancredi și Francesco, precum și părinții, Giovanni și Chiara Messina. Tatăl a reușit să aducă pe cei doi copii mai mici afară, în siguranță.

Vărul mamei sale, Fernando Rizzo, care locuiește în aceeași clădire, a spus că Francesco Filippo a murit pentru a-și salva fratele mai mic. „Focul – a explicat el – a izbucnit în jurul orei 4 dimineața,  am auzit țipând și bătăi puternice la ușă: erau verii mei cu copiii lor care au venit și apoi am văzut pe scări, copilul mai mare: atunci când a observat că lipsea fratele de  10 ani, a fugit pentru al salva, dar apoi nu s-a mai întors”.