La aniversarea unui an de …ființă

De Ziua Națională a României, 1 Decembrie 2016, spuneam La Mulți Ani țării și românilor de pretutindeni pe primele pagini ale ziarului Vocativ Plus.

Într-un an de zile prin redacție s-au perindat o seamă de oameni foarte valoroși, au rămas și astăzi o bună parte dintre aceștia. Pentru ei, un mulțumesc viu și smerit nu poate înlocui o binemeritată răsplată însă… măcar este sincer și durabil iar faptul că oamenii ne-au citit este cea mai frumoasă răsplată.

Am parcurs un voiaj de un an de zile în care s-a muncit cu pasiune și am învățat împreună ce este chiar cuvântul ÎMPREUNĂ!… Am învățat să respectăm fiecare pas depășind neputințele.

Ezitări, erori, experimentări, frustrări, poticniri, nervi, zâmbete, ironii, încurajări, uluiri, înciudări, și câte alte stări s-au amalgamat doar pentru ca să ne arate ce este iubirea pentru oameni și cât de importantă este, și deseori dificilă, munca de jurnalist.

Am pornit cu intenția să realizăm un ziar exclusiv pozitiv și am publicat numeroase știri pentru români, mai ales pentru cei din afara granițelor. Ne-am străduit să acoperim un spectru de subiecte sau tematici cât mai larg. Astăzi publicăm și cronică neagră dar numai în proporție de 2% și nu orice știre. Revista presei românilor din afara granițelor a fost opțiunea cea mai potrivită și, culmea, am avut o mare audiență chiar acasă în România …Oare românii se simt acolo acasă în diaspora? Au ajuns să aibă sentimentul că nu mai sunt la ei în țară?

Firește că primii pași sunt exact ca a unui prunc, mai de-a bușilea, mai bățos și căutând repede un sprijin!… Dar Slavă Domnului, l-am împlinit.

Iată că aniversăm întâiul an de la înființare și primul gând mustind de gratitudine pleacă spre cititorii noștri, și dacă în primele zile aveam două, trei sute de cititori, am ajuns din meritul lor la peste cinci mii. Însă… nu vrem să înțelegeți că vorbim de oameni prin cifre, fiindcă nu urmărim musai numerele, ci faptul să ne facem treaba pe mai departe cu pasiune și seriozitate, dar și cu profesionalism – dacă vom reuși să perfecționăm câteva, încă neîmplinite, datorii și reguli… Mulțumim Limbii Române, mulțumim celor care fac faptele bune, mulțumim credinței voastre în bine și… Nu vă promitem dragi români decât faptul că vom fi mereu alături de voi cu știri și opinii dar, mai ales, sperăm că vom putea deveni o portavoce pentru problemele și bucuriile voastre, pentru aspirații și neputințe… Unirea și unitatea românilor nu se face prin sloganuri și discursuri, ci muncind împreună și împărtășindu-ne gândurile și sentimentele, împărțid unii cu alții bucata de pâine și vinul, la …liturghia vieții de zi cu zi!…

La Mulți ani! România, La Mulți Ani! tuturor vouă românilor, oriunde vă aflați…

La Mulți Ani! Vocativ Plus – la mulți ani ție, cititorule și te rugăm mereu astfel …ajută-ne să devenim mai buni prin puterea exemplului tău!