La ce ne vor servi progresul, averea și puterea când mama-pământ ne va renega?

Alarmismul nu mai servește la nimic. Terra, deocamdată, unica noastră casă, începe să ne arate cum e să se ”supere” ea pe om. Am distrus în toate felurile planeta: scobind în măruntaiele ei și extrăgând milioane de metri cubi de zăcăminte, am aruncat peste tot în sol, ape, aer, otrăvuri chimice… am defrișat milioane de miliarde de arbori… am zguduit cerurile influențând curenții de aer și vânturile… Suntem biete ființe fragile care murim din nimic dar cât trăim suntem uniți la rău și avem o putere inimaginabilă de distrugere… de auto-distrugere.

Ce ne mai rămâne de făcut? Să căutăm, o altă planetă? Da, și dacă se poate, să ajungem la ea pe jos sau cu bicicleta… fiindcă nu toți ne-am permite o navetă cosmică, nu-i așa?

Japonia – Cel puțin 156 de victime ale inundațiilor care au lovit vestul Japoniei. Cifrele sunt încă provizorii. Acest lucru a fost raportat de un purtător de cuvânt al guvernului, declarând că lista dispăruților este încă foarte mare. Între timp, premierul Shinzo Abe a anulat călătoria planificată în Franța, Belgia, Arabia Saudită și Egipt, pentru a rămâne în fruntea eforturilor de ajutorare. (tgcom24)

Canada – Valul de căldură care a lovit Quebecul la începutul acestei luni s-a soldat cu 70 de morți, potrivit celui mai recent bilanț anunțat luni și citat de AFP.
Aproape jumătate (34) dintre decese au fost înregistrate în Montreal, capitala economică a Quebecului.
Un val intens de căldură a lovit estul Canadei timp de o săptămână, la începutul lui iulie, dar doar în provincia francofonă s-a constatat o creștere a deceselor legate de temperaturile mari.
Temperaturile au urcat săptămâna trecută până la 35 de grade, cu un indice de umiditate (temperatura resimțită de corp) de 45 de grade.
În 2010, un val de căldură a dus la moartea a circa o sută de persoane în regiunea Montreal.

Siberia – temperaturi neobișnuite, în loc să fie 10 grade, termometrele indică peste 30 grade.

China, India, zonele extremului nord, au înregistrat anomalii meteorologice, temperaturi și fenomene meteo nefirești pentru această perioadă.

România se află sub puternice valuri de ploi torențiale în mai multe regiuni, producându-se pagube incalculabile în zonele locuibile dar și terenurilor agricoli sau infrastructurii și așa precare.

Sunt multe zone de pe Terra care nu cunoșteau, până de curând, taifunuri, uragane, tornade și temperaturi extreme…

Toate aceste anomalii nu sunt decât consecințe ale acțiunilor oamenilor în ultimele decenii. Planeta răspunde la agresiunea omului cum poate, prin schimbarea condițiilor de viață pe care ni le-a oferit ca o mamă bună iar noi, nerecunoscători, i-am mușcat-o!… De ce? Din motive de progres, de înavuțire, de putere…  La ce ne vor servi progresul, averea și puterea când mama-pământ ne va renega?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.